08 Mart 2010 00:00

ABDÜLKADİR AKSU’YA YUMURTALI KARŞILAMA

ANKARA’da 79 günlük direnişlerini sonlandırırken, “Bundan böyle hükümete rahat vermeyeceğiz.

Paylaş

ANKARA’da 79 günlük direnişlerini sonlandırırken, “Bundan böyle hükümete rahat vermeyeceğiz. Her gittikleri yerde karşılarına çıkacağız” diyen Tekel işçilerinin sözlerinin ilk hayat bulduğu yer Muş oldu. “Türkiye Buluşmaları Konferansı”na katılmak için Muş’a giden AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, belediye binası girişinde Tekel işçilerinin protestosuyla karşılaştı.
Saat 10.45’te Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Muş’a gelen Aksu, beraberinde Muş AKP milletvekilleri Seracettin Karayığız ve Medeni Yılmaz, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz’le birlikte önce Muş’un AKP Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret etti. Belediye binası girişinde “Her yer TEKEL her yer direniş”, “Özgürlük hakkımız söke söke alırız” yazılı pankartlar açan işçiler, Aksu’ya yumurta attılar. Aksu’ya isabet etmeyen yumurtalar, duvara çarparak Belediye Başkanı Dede ile Emniyet Müdürü Acaröz’e sıçradı. Aksu’nun belediye binası çıkışında da protestolar devam etti.
Polis, bir kişiyi gözaltına almak isteyince işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Yaşanan küçük arbede sonucu, polis bir kişiyi gözaltına aldı.
(Muş/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisi 80 gün sonra evine döndü

SONRAKİ HABER

KESİNTİLER HUKUKA AYKIRI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa