08 Mart 2010 00:00

Yenidoğanlılar laf değil hizmet istiyor

ADANA’nın Yenidoğan Mahallesi, Büyükşehir ve Yüreğir belediyeleri arasındaki ihtilaf nedeniyle hizmet alamıyor.

Paylaş

ADANA’nın Yenidoğan Mahallesi, Büyükşehir ve Yüreğir belediyeleri arasındaki ihtilaf nedeniyle hizmet alamıyor. Mahallede bulunan Sevgi Çiçeği Caddesi iki aydır temizlenmiyor. Mahallelinin ve muhtarın başvurularına iki belediyenin de yanıtı aynı: “Bizim bölgemiz değil!” Çöp toplama işini Yüreğir Belediyesi’nin yaptığı mahallede aynı caddenin temizlik sorumluluğunun ise Büyükşehir’de olduğu söyleniyor. Her seçimde oy toplamaya gelen belediye başkanlarının seçim sonrasında yanlarına uğramadığından şikayet eden mahalle sakinleri, laf değil hizmet beklediklerini dile getiriyorlar.
BELEDİYELERİN KAVGASI HALKI MAĞDUR EDİYOR
Adana’da özellikle seçimden sonra MHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Yüreğir ve Seyhan belediyeleri arasında süren kavga, vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Daha önce şehir merkezinin temizliği Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında sorun olmuş, temizlik bir süre yapılmamıştı. Daha sonra mahkemelik olan durum, mahkemenin şehir merkezinin temizliğinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğuna karar vermesinden sonra çözülmüştü. Benzer bir sıkıntı da Yenidoğan Mahallesi’nde bulunun Sevgi Çiçeği Caddesi için yaşanıyor. Yüreğir ve Büyükşehir belediyelerinin caddeyi sahiplenmemesi nedeniyle yaklaşık 2 aydır cadde temizlik yüzü görmedi. Kışın çamurdan yazın da tozdan şikayetçi olan mahalleli, belediyelerin kavga yerine hizmet üretmesini istedi.
MAHALLE KÖYDEN FARKSIZ
Cadde üzerinde bakkalı bulunan Mehmet Kılınç, ana cadde üzerinde 2 aydır temizlik yapılmadığını ifade etti. Caddeleri kendilerinin süpürdüğüne dikkat çeken Kılınç, tozlar nedeniyle gıda maddelerinin etkilendiğini anlattı. Belediyeler arasında sorun olduğunu öğrendiklerini dile getiren Kılınç, kavga yerine hizmet beklediklerini söyledi.
Veli isimli bir başka mahalle sakini ise mahallelerinde altyapı olmadığına dikkat çekerek, mahallenin köyden farklı olmadığını belirtti. Belediyenin beklentilerini karşılayamadığını ifade eden Veli, “Belediye başkanları oy zamanı geliyorlar, ancak ondan sonra hiç görünmüyorlar” dedi.
Mahallede şarküteri işleten Mehmet Emin Kaplan, 2 aydır temizlenmeyen caddeleri için belediyelere yaptıkları başvurulara “Bizim bölgemiz değil!” cevabını aldıklarını söyledi. Caddelerini kendileri temizlemek zorunda kaldıklarını dile getiren Kaplan, içeri toz girmesin diye kapı pencere kapalı oturduklarını belirtti. Mahalleleri kenar mahalle olarak görüldüğü için hizmet gelmediğini düşündüğünü ifade eden Kaplan, “Mahallede çöp konteyneri bile yok. Bir varil konuyor. Yazın o da çok koku yapıyor. Çöp toplama işini Yüreğir yapıyor ama temizlik Büyükşehir’e ait diye yapmıyor. Biz de kimin sorumluluğunda olduğunu şaşırdık” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPSINLAR

Mahalle Muhtarı Alaattin Yektauşakları da halkın kendisine ilettiği şikayetlere çözüm bulmak için belediyelerin kapısını aşındırdığını ifade etti. Yazılı ve sözlü başvurularına Yüreğir Belediyesi’nden “Ben yapmıyorum artık”, Büyükşehir Belediyesi’nden ise “Benden çıktı” diye yanıt aldığını belirten Yektauşakları, “Ben muhtarlık görevimi yaparak, sıkıntıları belediyelere aktardım. Yazın tozdan kışın çamurdan geçilmiyor. Herkes vergisini, su parasını ödüyor. Ama hizmetini alamıyor. Cadde Büyükşehir’de mi Yüreğir’de mi? Bunun sonuçlanmasını ve hangi belediye yetkili ise hizmet vermesini talep ediyoruz” dedi.
Serap Yurtman - Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Ünsoy’da işçiler iş bıraktı patron ücretleri ödedi

SONRAKİ HABER

Kadın Çalışmaları Bölümü kozasından dışarı çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...