08 Mart 2010 00:00

Çocuk tutukludan mektup: ‘Adalet istiyoruz’

YAKLAŞIK 2 yıldır Siirt E Tipi Cezaevi’nde bulunan A.Ö. (17), yakınlarına ...

Paylaş

YAKLAŞIK 2 yıldır Siirt E Tipi Cezaevi’nde bulunan A.Ö. (17), yakınlarına gönderdiği mektupta, cezaevinde tutuklu bulanan çocukların sorunlarını anlatarak, devletin ve adaletin çocukların durumunu görmesi için mektubun gazetelere de gönderilmesini istedi.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 19 Ekim 2008 tarihinde “Ne AKP, Ne Ergenekon, Demokratik Cumhuriyet” mitingine katıldıktan sonra gözaltına alınarak tutuklanan A.Ö. hakkında “taş attığı, PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini açtığı” gerekçesiyle Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 16 Haziran 2009 tarihinde sonuçlanan davada A.Ö, “örgüt propagandası yapmak”, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” iddialarıyla toplam 13 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Ceza daha sonra 7 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi.
Tutuklandığında 15 yaşında olan A.Ö, cezaevinden, yakınlarına bir mektup gönderdi. Mektubunda aynı koğuşta 20 kişi kaldıklarını kaydeden A.Ö, kendilerine 15 kişilik yemek verildiğini belirtti. Koğuşta 8 ranza bulunduğunu belirten A.Ö, 12 kişinin yerde yatmak zorunda kaldığını anlattı. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler tahsilat memuru mu?

SONRAKİ HABER

Asker-üniversite el ele!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...