08 Mart 2010 00:00

İstanbul’un köpekleri Tuzla’da mı toplanıyor?

TUZLA’nın Aydınlı Mahallesi ve Konaşlı mevkiinde, son günlerde sokaklardaki köpek artışı dikkat çekiyor.

Paylaş

TUZLA’nın Aydınlı Mahallesi ve Konaşlı mevkiinde, son günlerde sokaklardaki köpek artışı dikkat çekiyor. Başıboş birçok köpeğin dolaştığı mahallede halk, bu kadar köpeğin nereden geldiğini merak ediyor. Çocuklarını sokağa çıkaramayan mahalleli, köpeklerin saldırgan olmasından endişeleniyor ve Tuzla Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları şikayetlerin dikkate alınmadığını söylüyor.
‘KÖPEKLER MAHALLEYE BIRAKILIYOR’
Aydınlı Mahallesi Muhtarı Hakkı Uzunyayla, birçok ilçede bulunan köpeklerin Aydınlı Mahallesi’ndeki rehabilitasyon merkezinde topladıklarını ve mahalleye bırakıldıklarını iddia etti. Tuzla belediye başkanının konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını söyleyen Uzunyayla, köpek artışının hem trafiği, hem de insanları ve çocukları ciddi bir şekilde tehdit ettiğini, halkın muhtarlığa birçok şikayet dilekçesi verdiğini belirtti.
Köpeklerin aşısının yapılıp yapılmadığını da bilmediğini söyleyen Uzunyayla, bazı köpeklerin kulağında küpe olduğuna, ama birçok köpeğin küpesinin bulunmadığına dikkat çekti. Bu köpeklerin bakıma ihtiyacı olduğunu savunan Uzunyayla, belediyelerin hayvan bakımı ve korunması için belirli bir bütçe ayırması gerektiğini, köpeklerin gelişigüzel sokaklara bırakılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi ve mahallede kuduz aşısı kampanyası başlattıklarını söyledi.
‘ÇOCUĞU ZOR KURTARDIK’
Köpeklerin hastalıklı olduğunu söyleyen Zeynep Aslan, birçok köpeğin sakat ve aç olduğunu, sabahları işe giderken insanlara saldırdığını, çöpleri dağıttıklarını belirtti. “Komşudan komşuya gidemez hale geldik” diyen Aslan, çocuklarını da sokağa çıkaramadıklarını söyledi.
Defalarca belediyeye şikayetlerde bulunduklarını ifade eden Zeynel Aslan ise 3 köpeğin bir çocuğa saldırdığını ve kendisinin müdahalesiyle çocuğu zor kurtardıklarını belirtti.
‘BELEDİYE ZATEN SORUNLARLA İLGİLENMİYOR’
“Köpekleri kısırlaştırıp bırakıyoruz” sözlerinin yalan olduğunu söyleyen Ferit İri, köpeklerin kuduz olmalarından korktuklarını dile getirdi.
Köpeklerin saldırgan ve hastalıklı olduklarına dikkat çeken Erdem Avarberk, bu yüzden ciddi anlamda rahatsızlık yarattıklarını söyledi. Zaten halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen bir belediyeyle karşı karşıya olduklarını belirten Avarberk, “Mahallede posta dağıtıcıları da bu durumdan nasiplerini alıyorlar” dedi.
Postacılar köpeklerin saldırısına maruz kalırken, bırakılan faturaların da köpekler tarafından yırtıldığı da iddialar arasında.
Öte yandan, mahallede bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Tuzla Rehabilitasyon Merkezi’ne, Muhtar Uzunyayla ile birlikte bilgi almaya gittiğimizde, çekim yapmamıza ve fotoğraf çekmemize izin verilmedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Erdem Geyik - Aydın Kızıltaş
ÖNCEKİ HABER

Kemalpaşa’da evlerin üzerine kaya düştü

SONRAKİ HABER

DİSİPLİN CEZASI BİLE PARA EDİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa