08 Mart 2010 00:00

Patronlara çağrı: Medyada kadınlara yer açın!

ULUSLARARASI Gazeteciler Federasyonu (IFJ), medya patronlarını, kadınların hem haber konusu hem de gazeteci olarak önünü açmaya çağırdı.

Paylaş

ULUSLARARASI Gazeteciler Federasyonu (IFJ), medya patronlarını, kadınların hem haber konusu hem de gazeteci olarak önünü açmaya çağırdı.
Medyada az sayıda kadının yönetici konumuna eriştiğini söyleyen örgüt, 8 Mart’ta açıklanacak Ortadoğu ve Arap ülkelerini kapsayan bir anketin sonuçlarına göre iletişim fakültelerinden mezun olan kadın sayısının çokluğuna karşılık, bu durumun gazeteci birlikleri ve haber odalarına yansımadığını vurguladı.
“Durum kabul edilemez” diyen IFJ Genel Sekreteri Aidan White, “Tüm dünyada medya erkekler tarafından domine edilmiş halde. Kadınlara yönetimde eşit şans verilmeli. Bu gerçekleştiğinde haber gündemleri ve gazetecilere yönelik tavırların da ciddi şekilde değiştiğini göreceğiz” dedi. Federasyon, kadınların haber öznesi olarak da görünmez kılındığını vurguladı. Beş senede bir yapılan ve kadınların haberlerdeki varlığını araştıran Küresel Medya İzleme Projesi’nin (GMMP) ön verileri, haberlerde kadın oranının yüzde 24 olduğunu gösterdi. “Sonuçlar ürkütücü” diyen White’a göre haberlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ciddiye alınması gereken bir durum. White, “Dünya nüfusunun yarısının ihtiyaçlarını görmezden gelmeye devam edemeyiz” dedi. (Brüksel/BİA)
ÖNCEKİ HABER

LİLİT’İN KIZ KARDEŞLERİ KANAL24 20.00

SONRAKİ HABER

Roj TV’ye operasyon...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...