08 Mart 2010 00:00

Kadınların kurtuluşu için...

Bizler yıllardır eşitsizliği yaşıyoruz.

Paylaş

Bizler yıllardır eşitsizliği yaşıyoruz. Toplumsal yaşamda, evde, çalışma yaşamında, eğitim ve sağlık alanlarında hep ikinci sınıf olarak görülüyoruz. Her türlü hak ve hürriyetimiz kısıtlanıyor.
Yaşamın sadece ön sözüne sığdırılan bizler, namus adı altında katlediliyor, en yakınımızdaki erkekler tarafından şiddete maruz kalıyoruz, temel niteliklerimiz bastırılarak kimliksizleştirilip, toplumdan soyutlanıyoruz.
Erkek egemen toplumda, tüketim vasıtası olarak görülüyoruz. Cinselliğin ve kötülüğün sembolü ve toplumun yüz karası olarak görülüp silik bir gölge gibi aşağılanıyoruz.
Oysaki dünyada var olan her türlü toplumsal ve siyasal sorun bizleri vuruyor. Ekonomik kriz en çok bizleri etkiliyor. Her alanda, her şartta erkeklerle yan yana, omuz omuza olan bizler neden hâlâ ikinci sınıf olarak görülüyoruz?
Biz kadınlar törensel şenliklerle kutlanan içi boş 8 Mart’lar kutlamak istemiyoruz artık. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir toplum, sömürüye neden olan bağları kırmak, tüm insanları özgür görmek istiyoruz. Toplum olarak sorunları, o sorunu, bu sorunu diye bazı kesimlerin sorunu olarak göstermekten vazgeçip, bizim sorunumuz olarak gördüğümüzde ve bunu yüreğimizde hissedebildiğimizde hem sermayenin sömürüsünü hem de sınıfsal baskıyı ortadan kaldırmış, çözüme ulaştırmış olacağız.
Cennet Çam
(Ev Kadını-
Cennetçeşme/İzmir)
ÖNCEKİ HABER

İş istiyoruz

SONRAKİ HABER

Umut yakın ama acıtıcı olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa