09 Mart 2010 00:00

TEKEL-ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki (İİBF) 5 öğrenci topluluğu ve bir öğrenci temsilciliği...

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki (İİBF) 5 öğrenci topluluğu ve bir öğrenci temsilciliği ile Hukuk Fakültesi’nden bir topluluk, bir araya gelerek TEKEL gündemli etkinlikler düzenledi. Düzenleyici topluluklar ve temsilcinin yayınlamış olduğu deklarasyonun sınıf sınıf dağıtımı ile öğrencilere, etkinliklere katılım çağrısında bulunuldu. Deklarasyon dağıtımının yanında, kulüp üyeleri TEKEL işçileri ile dayanışmak için, öğrencilere kokart dağıttı.
Ekonometri Kulübü, İktisat Kulübü, Sinema Kulübü, Kamu Yönetimi Bilimsel Düşünce Topluluğu, Sosyal Politika Kulübü, Çağdaş Hukuk Topluluğu ve Ekonometri Bölümü Öğrenci Temsilciliği’nin düzenlediği etkinlikler, film gösterimi ile başladı. Gösterimden önce konuşan Sinema Kulübü Üyesi Kamil Onbeş, TEKEL işçilerinin sesine üniversitelerden de bir ses katmak istediklerini belirtti. Gösterime 150 öğrenci katıldı. Etkinlik “Gündelikçi” adlı belgesel ile devam etti. Ertesi gün gerçekleştirilen, “Kamuda İstihdam Modelleri ve 4-c” başlıklı panele, Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan ve 15 TEKEL işçisi katıldı. Açılış konuşmasını İİBF maliye bölümünden Yrd. Doç. Dr. Özgür Saraç’ın yaptığı panelde öğrenciler adına İktisat Kulübü Üyesi İlyas Coşkun konuştu. Coşkun, kendi geleceklerinin de 4-c olduğunu söyleyerek bu nedenle TEKEL işçilerine destek verdiklerini açıkladı. Sözleri alkışlarla desteklenen Ömer Seyfettin Atılgan da 4-c’nin bir kölelik statüsü olduğunu söyledi.
Son sözü alan BES İzmir Şube Yöneticisi Mustafa Güven, konferansta konuşulan işçilerin sağcı ve solcu olması tartışmalarına bir yanıt vererek, “Meselemiz, sağ, sol, sosyalist değil, sınıfın birliğidir ve ideolojik olan sınıfın kendisidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir madenci daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Sağlıksızlık ve güvencesizlik dayatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...