09 Mart 2010 00:00

Bakan Eker: Et fiyatları düşüşte

İSTANBUL’da bir televizyon kanalına demeç veren Tarım Bakanı Mehdi Eker, et fiyatlarının düşmeye başladığının müjdesini verdi.

Paylaş

İSTANBUL’da bir televizyon kanalına demeç veren Tarım Bakanı Mehdi Eker, et fiyatlarının düşmeye başladığının müjdesini verdi.
Eker, “Yaptığımız açıklamalar, çalışmalar etkisini gösterdi. Son 1-2 hafta içinde fiyatlar düşüşe geçti” dedi.
Ocakta ortalama 14.03 lira olan karkas dana etinin kilosu, şubatta 15.5 liranın üstüne çıktıktan sonra martın ilk haftası 15.5 ve altına geriledi.
Ankara Ticaret Borsası’nda 4 Mart’ta 15.81 lira ile en yüksek seviyesini gören et fiyatları, 5 Mart’ta yüzde 4 düşerek 15.28 lira oldu.
Karkas fiyatlarındaki düşüş rafa da yansıdı. Et ve Balık Kurumu’nun verilerine göre martın ilk haftasıyla şubatın son haftası karşılaştırıldığında, 1 kilo kıymanın fiyatı yüzde 5.05, bonfilenin yüzde 3, kuzu pirzolanın fiyatı da yüzde 30.54 düştü.
Bakan Eker, fiyatların kalıcı olması için üretimi uzun vadede teminat altına almaya çalıştıklarını ve sonuç almaya başladıklarını söyledi.
Eker, “Kalıcı olarak fiyat artışını etkileyecek üretim problemidir, üretim problemi yok; yeteri kadar besi materyali var. (İSTANBUL)



ÖNCEKİ HABER

YALANLAYAN TABLO

SONRAKİ HABER

Çiğli’de patronlar krize sarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...