09 Mart 2010 00:00

CHP: BARIŞ iÇiN GENEL AFFA ‘EVET’ DERiZ!

KCK operasyonlarını eleştiren CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik açılım sürecine değindi ve ‘Çözüm için genel affa evet deriz’ şeklinde konuştu.

Paylaş

KCK operasyonlarını eleştiren CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik açılım sürecine değindi ve ‘Çözüm için genel affa evet deriz’ şeklinde konuştu. Onur Öymen’in Dersim katliamını savunmasına Tunceli’de karşı çıkıp Öymen’i istifaya çağıran ancak Ankara’ya dönünce çark eden Kılıçdaroğlu’ndan yine sürpriz çıkış geldi.
BATMAN’DA KONUŞUNCA!
Partisinin Batman İl Kongresi’nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik açılım sürecine değindi. Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için gerektiğinde genel affa destek verebileceklerini ifade ederek,”Bu sorunu çözmeye talibiz, kardeşlik içinde çözeceğiz. Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa ‘evet’ deriz” şeklinde konuştu.
KCK OPERASYONLARI
KCK operasyonları kapsamında BDP’li belediye başkanlarının tutuklanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, uygulamanın yanlış olduğunu belirtti.. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, “Seversin veya sevmezsin ama bu millet oy verdi mi, belediye başkanı yaptı mı? Evet. İfadesini alacaksanız, hukuku adam gibi çalıştırıp davet edersin gelir ifadesini verir. Peki, eline kelepçe vurup sıraya dizip boy boy fotoğrafını çekmek dünyanın hangi modern ülkesinde var. Cebinde yarım limon çıktı diye küçük çocuğu tutuklayıp hapse atacaksın. Bunu kabul etmiyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Çocukları suçlamayacaksın. Ona taş attıran mekanizmadan kurtaracaksın” dedi.
(Batman/EVRENSEL)

AKP’DEN GENEL AFFA DESTEK YOK
Kılıçdaroğlu’nun, açıklamasına AKP’li Bozdağ yanıt verdi. Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, “Gündemimizde genel af yok” dedi. Bozdağ, AKP Genel Merkezi’ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun, “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa ‘evet’ deriz” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Gündemimizde genel af yok” dedi.
Öte yandan CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay da Kılıcdaroğlu’nu kısmen düzeltti. Okay “Türkiye’de halen terörle mücadele ediliyorsa, terör dağdan şehirlere inmişse, bir af söz konusu olamaz” dedi.


ÖNCEKİ HABER

Ankara’da diplomasi trafiği

SONRAKİ HABER

YALANLAYAN TABLO

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...