09 Mart 2010 00:00

Finlandiya’da limancı grevi

Liman İşçileri Sendikası ile işverenler arasındaki görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanınca, Finlandiya’da limanlarda çalışan işçiler iş bırakarak greve gittiler.

Paylaş

Liman İşçileri Sendikası ile işverenler arasındaki görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanınca, Finlandiya’da limanlarda çalışan işçiler iş bırakarak greve gittiler. Grev sonucu Finlandiya’nın ithalat ve ihracatı yüzde 80 oranında durdu.
Anlaşmazlık, işverenin toplusözleşme görüşmelerinde işten atılmaları durumunda işçilere bir yıllık maaşları tutarında tazminat ödemeyi kabul etmemesi üzerine patlak verdi. Grev, Finlandiya’nın yanı sıra İsveç, Rusya ve Baltık Ülkeleri’ni de etkiledi. Bu ülkelerin limanları önünde de uzun TIR ve kamyon kuyrukları oluştu. Finlandiya’ya gidecek yükler limanlarda bekletiliyor. Grevden en fazla etkilenen orman ve kağıt sanayii oldu. Tomruk ve ağaç sıkıntısı nedeniyle dünyanın en büyük kağıt tekellerinden biri olan Stora Enso’ya ait kağıt fabrikalarının bir kısmında üretim durdu. Şirket yöneticileri, liman işçilerinin grevi nedeni ile günde 3 milyon avro zarar ettiklerini açıkladılar. Greve 3 bin 500 civarında liman işçisi katılıyor. Grev sadece kağıt sektöründe değil, ekonominin tüm sektörlerinde etkisini gösteriyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ta kanlı seçim sona erdi

SONRAKİ HABER

NİJERYA’DA ETNİK ÇATIŞMA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...