09 Mart 2010 00:00

ARTIK CESETLERİ SAYMAK İSTEMİYORUZ

ADIYAMAN’da ‘Adıyaman Kadınlar ve Engelliler Çarşısı’ girişinden başlayan yürüyüşü, 16 yaşında diri diri toprağa gömülerek babası ve abisi tarafından...

Paylaş

ADIYAMAN’da ‘Adıyaman Kadınlar ve Engelliler Çarşısı’ girişinden başlayan yürüyüşü, 16 yaşında diri diri toprağa gömülerek babası ve abisi tarafından katledilen Medine Memi isimli kız çocuğunun öldürüldüğü Kahta ilçesinde son buldu.
Adıyaman TEKEL İşletmesi’nde iken işten çıkarılan kadın TEKEL işçileri, kendi taleplerinin yazılı olduğu dövizler ve taleplerini içeren sloganlarla yürüyüşteki yerlerini aldılar. Emek Partisi ve BDP’li kadınların da katıldığı yürüyüş boyunca ‘Kimsenin namusu olmayacağız’, ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganları atıldı. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamanın ardından, kadınlar davul zurna eşliğinde halaylar çektiler. Çekilen halayların ardından emekçi kadınlar, minibüslerle, Medine Memi’nin öldürüldüğü Kahta ilçesine hareket ettiler. Kahta Eğitim Sen Temsilciliği önünde toplanan Kahtalı emekçi kadınlarla birleşen Adıyamanlı kadınlar, Kahta Devlet Hastanesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdüler. Hastane önünde yapılan basın açıklamasında, “Artık Medine’lerin ve başka kadınların cesetlerini saymak istemiyoruz” denildi.
Öte yandan, EMEP Adıyaman İl Örgütü tarafından kadın üyelerine ve TEKEL işçisi kadınlara, kahvaltılı toplantı düzenlendi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantıya, TEKEL işçisi kadınlarla beraber eşleri de katılarak destek verdi. Kahvaltılı toplantının ardından toplanan kadınlar, 8 Mart yürüyüşünün başlayacağı yere kadar yürüyüş yaptı. (Adıyaman/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan tatil talebi

SONRAKİ HABER

Ankara’da her yerde 8 Mart kutlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...