10 Mart 2010 00:00

Okuma bilmeyen kadına pankart cezası

Siirt’te kapatılan DTP’nin, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ‘Öcalan’a yaklaşım, barışa yaklaşımdır’...

Paylaş

Siirt’te kapatılan DTP’nin, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ‘Öcalan’a yaklaşım, barışa yaklaşımdır’ yazılı pankartı taşıdığı gerekçesiyle 49 yaşındaki Vesile Tadik, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tadik, “Okumam yazmam yok, pankartta ne yazıldığını bilmiyordum” dedi.
Tutuksuz yargılanan Vesile Tadik, Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Türkçe bilmediği için duruşmada tercüman aracılığıyla savunmasını Kürtçe yapan Tadik, DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasına katıldığını doğrulayarak şunları söyledi: “Ben bu basın açıklaması sırasında bayanların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur, bu nedenle pankartta ne yazıldığını bilmeden, bu pankartı yanımda bulunan diğer kadınlarla birlikte açtım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.”
Sanık Tadik hakkında açılan davanın iddianamesinde, `Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan cezalandırılması istenmesine rağmen, esas hakkındaki mütalaasını mahkeme sunan savcı ise, sanığın bu suçtan beraatini istedi.
Savcı, sanığın okuma yazma bilmemesi, yaşı ve cinsiyetinin bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, sanık ve avukatından son savunmalarını aldıktan sonra kararını açıkladı. Mahkeme Vesile Tadik’i, `terör örgütü üyesi olmak’ suçundan önce 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından, sanığın duruşmadaki iyi halini gözeten mahkeme bu cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Mahkeme ayrıca sanığa `terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan da, 10 ay hapis cezası verdi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

En büyük engel sağlık sistemi

SONRAKİ HABER

Üniversitede öğrencilere ülkücü saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...