10 Mart 2010 00:00

Kas hastalıkları ele alındı

TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği, bir süredir İBB tarafından kendisine yönelik sürdürülen sokağa ...

Paylaş

TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği, bir süredir İBB tarafından kendisine yönelik sürdürülen sokağa terk etme girişimine karşı mücadele ederken, bir yandan da hasta odaklı olağan faaliyetlerini sürdürüyor. Önceki gün kas hastalıklarında son gelişmelerin ele alındığı bir hasta bilgilendirme konferansı yapıldı.
Özel Yeşilköy 2001 Koleji Konferans Solonu’nda yapılan konferansın açılışını Dernek Genel Koordinatörü Yakup Sayın yaptı. Yaşadıkları son süreci özetleyen Sayın, hastalar, gönül dostları ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte önemli bir mücadele verdiklerini ve dayanışma ruhunun bu mücadeleden galip çıkmalarını sağladığını aktardı.
Konferansın sonraki bölümünde Dernek Genel Sekreteri Aynur Dik tarafından kas hastalıklarında evde bakım hizmetinin öneminin anlatıldığı bir sunum yapıldı.
Daha sonraki bölümlerde, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir tarafından genel olarak nöromüsküler hastalıklar hakkında bilgi verildi.
Salonun tamamen dolu olduğu ve 200 kişinin katıldığı toplantıda çok sayıda tekerlekli sandalyeli hastanın sunumları ilgiyle izlediği göze çarptı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Yıkımın yeni adı Topselvi Mahallesi

SONRAKİ HABER

EK BiNA iSTiYORLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa