10 Mart 2010 00:00

Seher Tümer serbest bırakılsın!

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer’in 11 aydır tutuklu olmasının, artık bir cezalandırmaya dönüştüğünü ifade etti.

Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer’in 11 aydır tutuklu olmasının, artık bir cezalandırmaya dönüştüğünü ifade etti. Tümer, dün görülen duruşmada da tahliye edilmezken, duruşma 18 Mart’a ertelendi.
Seher Tümer’in duruşması dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki devam etti. Duruşma öncesi SES’in çağrısı ile Ankara Adliyesi önünde toplanan KESK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, TTB, TİHV, Düşünceye Özgürlük Girişimi üyeleri ve hukukçular “Bu hukuksuzluğa son verilsin, Seher Tümer serbest bırakılsın” dediler.
Kamu emekçileri, Tümer’in görev yaptığı Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Araştırma Hastanesi’ndeki bebek ölümlerini kastederek, “Bebeklerimizin ölümüne sebep olanlar dışarıda, Seher Tümer hapiste” dediler.
11 AYDIR HÜCREDE
Burada konuşan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Seher Tümer’in 11 aydır hücrede tutulduğunu, hakkındaki suçlamaların, sendika yöneticisi olarak 2009 Newroz’una, 8 Mart’ına, krize karşı KESK’in aldığı 29 Kasım mitingi ve basın açıklamalarına katılmak olduğunu söyledi. Yorgun, sendika toplantı tutanaklarının suç delili sayılmasını eleştirdi.
Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Araştırma Hastanesi’nde toplu bebek ölümlerinin sorumlularının bugün görevleri başında durduğunu, soruşturulmalarına bile izin verilmediğini hatırlatan Yorgun, bu olayı kamuoyuna duyuran sendika yöneticisi Tümer’in cezalandırılarak, intikam alındığını söyledi.
İMZA TOPLANDI
Başta aydın, sanatçı, sendikacı, milletvekili olmak üzere binlerce sağlık emekçisinin imzalarının Adalet Bakanlığı’na teslim edildiğini kaydeden Yorgun, Tümer’in tutukluluğuna biran önce son verilmesini istedi.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek Türkiye’deki kurulu zihniyetin kendi statükosunu korumak istediğini, demokratik en ufak kıpırdanışa bile tahammülleri olmadığını ifade etti.
SUÇA BİZ DE TARAFIZ!
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de Tümer’in tutukluluğunun, emekçilerin nasıl bir ayrımcılığa tutulduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu da “Seher Tümer mücadele eden örgütlü bir insandır ve dolayısıyla bu suça biz de tarafız” dedi.
TMMOB Genel Sekreteri Hakan Genç de 8 Mart’ın 100. yılının kutlandığı bugünlerde, bir emekçi kadının cezaevinde olmasını kabul etmediklerini ifade etti.
Düşünceye Özgürlük Platformu’ndan Fikret Başkaya ile ÇHD’den Kemal Ataç da kısa konuşmalarında Seher Tümer’in serbest bırakılmasını istediler.
Konuşmaların ardından davayı izlemek için mahkemeye girmek isteyen emek örgütleri yönetici ve üyelerine izin verilmedi. Polis Tümer’in akrabaları ile sendika yöneticilerinden birkaç kişinin girebileceğini söylerken, avukatlar bunun gerekçesinin yazılı olarak bildirilmesi için dilekçe verdiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

PETROL-İŞ’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

SONRAKİ HABER

Komite kurdular eylem kararları aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...