10 Mart 2010 00:00

PETROL-İŞ’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

PETROL-İŞ Aliağa Şubsi’nin verdiği ücretsiz SBS ve ÖSS kursuna katılan öğrenciler, sendikayı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Paylaş

PETROL-İŞ Aliağa Şubsi’nin verdiği ücretsiz SBS ve ÖSS kursuna katılan öğrenciler, sendikayı ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Aliağa’da dershane ücretlerini ödeyemedikleri için dershaneye gidemeyen öğrencilere sendika binasını açarak onlara yardımcı olan Petrol-İş Aliağa Şubesi, Aliağa’nın gençlerine eğitim desteğinde bulunuyordu. Bir süre önce gittikleri dershane tarafından servisleri kaldırılarak dershaneden çıkmaya zorlanan yoksul öğrencilerin sınav hazırlıkları yarıda kalmış, öğretmenleri aracılığıyla Petrol-İş’ten destek istenmişti. Petrol-İş’in girişimi ile sendika binasında eğitim gören öğrencilere belediye de servis olanağı tanımış, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi de devreye girerek hafta sonları Cumhuriyet İ.Ö.O’nda ders çalışmalarına izin verilmişti. Yaklaşık 100 genç hafta içi Petrol-İş binasında etüt yapıyor, hafta sonları ise okulda kurs görüyorlar.
SALONUMUZ GENÇLERE AÇIK
Şube Başkanı İsmail Doğan gençlere okumanın ve zorluklarla mücadelenin öneminden bahsederek kendilerinin de sorumluluğu olduğunu ve güven ve rahatla kendilerine gelebileceklerini belirtti. “Öğretmenlerinize sahip çıkın. Dişleriyle tırnakları ile sizleri bir adım daha ileri götürmek için çırpınıyorlar. Ben onlara teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de el verdi bu projede. Yarın eğer hayata tutunursanız bulunduğunuz yerde sizler de aynı şeyleri yapacaksınız. Çünkü bizi adamdan saymıyorlar paramız olmadığı için, adamdan saymıyorlar diplomamız olmadığı için. Hatta biz onlar için ayak takımıyız. Sizler baş olacaksınız ayak olanlar başkaları olmalı” dedi. Öğrenci ve öğretmenlerle çay içip sohbet eden İsmail Doğan, öğrencilerden Petrol-İş lokali ve konferans salonunu daha aktif kullanmaları için ricada bulundu.
Arkadaşları adına İsmail Doğan’a teşekkür eden ÖSS hazırlık öğrencisi Meryem Çakır da daha azimli çalıştıklarını ifade etti. Çakır “Bizler sizlerin destekleriyle inanıyoruz ki başaracağız. Bize inandığınız için size teşekkür ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’ta hangi kanunlar geçerli?

SONRAKİ HABER

Seher Tümer serbest bırakılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...