10 Mart 2010 00:00

Esenyurt’ta hangi kanunlar geçerli?

AKP’li Esenyurt Belediyesi, Belediye-İş Sendikası’na üye olan işçileri işten atmaya devam ediyor

Paylaş

AKP’li Esenyurt Belediyesi, Belediye-İş Sendikası’na üye olan işçileri işten atmaya devam ediyor. Sendika düşmanlığını sürdüren belediye yöneticileri, önceki gün akşam saatlerinde de 4 sendika üyesinin işine son verdiler. Böylelikle işten atılan Belediye-İş Sendikası üyelerinin sayısı 37’ye yükseldi.
İşlerine sendikalı olarak geri dönebilmek için 206 gündür direnişte olan işçiler, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na tepki gösteriyor.
“Esenyurt’un sorunlarını çözmek yerine adeta Esenyurt da başka kanunlar uygulamaya çalışıyor” diye eleştirilen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun şimdiki hedefi ne altyapı sorunları, ne sosyal alanların yaratılması var, Kadıoğlu şimdiler de sadece işçilerin Anayasal hakkı olan sendika hakkını ortadan kaldırmak için çalışıyor.
İŞÇİLERE DESTEK MİTİNGİ YAPILACAK
Her fırsatta işçileri tehdit eden ve istifaya zorlayan belediye başkan yardımcısı Emin Batmazoğlu’nun Kadıoğlu’nun baş yardımcısı olduğu belirtiliyor. AKP’li belediyenin sendika düşmanlı konusundaki tutumu Esenyurt kamuoyunda da tepki ile karşılanıyor. Esenyurt Belediye İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun açıklamasında “Belediye Başkanı Esenyurt’a hizmet üreteceğine, Anayasal hak olan sendika hakkına saldırmakla meşgul. Kadıoğlu işçi kıyımı yapmaktan vazgeçmeli ve atılan işçiler geri alınmalı” denildi. Esenyurt bulunan bir çok siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platform bugün saat11.00’de Esenyurt meydanında toplanarak belediye binasına yürüyüş gerçekleştirerek işten atılan işçilere destek verecek.
Atılan işçiler geri alınana kadar işçilerin yanında yer alacaklarını belirten platform bileşenleri, 28 Mart Pazar günü işçilere destek mitingi düzenleme kararı da aldı. Mitingin hazırlıkları başlatılırken belediyenin yaptıkları ise kapı kapı dolaşılarak halka anlatılacak.
KÖLELİK DAYATILIYOR
İşçileri toplayarak istifaya zorlayan ve “Sendikalı olmazsanız size ev alırız” diyerek kandırmaya çalışan AKP’li belediye bir yandan da işçilere sözleşme imzalatmaya çalışıyor. İşçilerin ‘4-c’ diye ifade ettikleri sözleşmede ikramiyeler kaldırılıyor, ücretler düşürülüyor ve izin günleri kısıtlanıyor.
Son olarak işten atılan İşçilerden İbrahim Çelik’in aktardıkları yaşananları özetliyor: “Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu bizi toplantıya çağırdı. Başkanın talimatı var sendikadan istifa edeceksiniz dedi. Bizde sendikadan istifa etmeyeceğimizi söyledik. Daha sonra beni ve 3 arkadaşımı işten çıkardılar. Bizden önceki arkadaşları da böyle işten atmışlardı. Amaçları sendika üyesi olan bütün işçileri sendikadan istifa ettirmek. Her türlü baskıyı yapıyorlar sendikadan istifa edilsin diye. Ben ve arkadaşlarımız işimizi istiyoruz ama sendikalı ve haklarımızla birlikte mücadele ederek alacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
Orhan Aydın
ÖNCEKİ HABER

Lastikte toplusözleşme tıkandı

SONRAKİ HABER

PETROL-İŞ’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...