10 Mart 2010 00:00

TOTAL fabrikayı kapattı işçiler binayı işgal etti

FRANSIZ petrol şirketi TOTAL’in Dunkirk rafinerisini kapatma kararı, protestolarla karşılandı.

Paylaş

FRANSIZ petrol şirketi TOTAL’in Dunkirk rafinerisini kapatma kararı, protestolarla karşılandı.
TOTAL Grubu’nun Paris’teki genel merkezi önünde toplanan 300’e yakın gösterici, şirket binasını ablukaya aldı. Öfkeli kalabalığın camlarını taşladığı yönetim binası, ciddi hasara uğradı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Olaylar sırasında, göstericilerin yer yer polise karşılık verdiği gözlemlendi.
Öte yandan Fransız şirket, ülkenin kuzeybatısında bulunan tesisin kapatılma gerekçesi olarak; petrol ürünlerine düşen talebi gösterdi. Şirket yönetimi, kapatma kararına rağmen çalışanların iş kaybına uğramayacağını iddia etti. TOTAL işçilerinin örgütlü olduğu CGT ise kapatma sonrasında 100 kadar işçinin işine son verileceğini söyledi.
Dunkirk’teki tesislerde 800 personelin çalıştığı bildiriliyor. Üretimin aylardır yapılamadığı tesiste, çalışanların üçte ikisi ise rafineri haricindeki diğer faaliyetleri sürdürecek.
Geçtiğimiz ay da söz konusu rafinerinin kapatılacağının duyulması üzerine, TOTAL çalışanları, yaklaşık bir hafta süren bir greve gitmişlerdi. Grev yüzünden ülke genelinde bir süre yakıt sıkıntısı yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ROMANYA-IMF ANLAŞMASI 10 BİN KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKIYOR

SONRAKİ HABER

İşgal sürüyor, görüşmeler başlayabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...