10 Mart 2010 00:00

7. Yıldız Kısa Film Festivali mayıs ayında

YILDIZ Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü Öğrencileri’nin düzenlediği 7. Yıldız Kısa Film Festivali 03-07 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek.

Paylaş

YILDIZ Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü Öğrencileri’nin düzenlediği 7. Yıldız Kısa Film Festivali 03-07 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival; Sinema Kulübü Öğrencileri’nin oluşturduğu 3 ekip ile hazırlanıyor. İletişim Ekibi festival tanıtımı ve jüri organizasyonuyla, görsel ekibi afiş-tanıtım filmi ile ilgilenirken sponsorluk ekibi de festival ihtiyaçları için materyal desteği buluyor.
Yollanan filmler Uğur Kutay danışmanlığında Sinema Kulübü Öğrencileri tarafından ön elemeden geçerek, daha önceki yıllarda Yeşim Ustaoğlu (Yönetmen), Meral Okay ( Senarist), Gökhan Atılmış (Görüntü Yönetmeni), Yetkin Dikinciler ( Oyuncu), Naz Erayda (Sanat Yönetmeni); Kerem Kurdoğlu (Animasyon), Atilla Dorsay (Sinema Eleştirmeni), Engin Öztürk (Kurgu)’ün katıldığı jüri tarafından seçiliyor. Bu yıl Gökhan Kırdar jüriliğinde müzik alanında incelenecek filmler ile festival yüzünün genişletilmesi planlanıyor. Sinema Kulübü geçtiğimiz günlerde düzenlediği Barış Filmleri Haftası, ardından 01-05 Mart’ta düzenlediği Kadın Filmleri Haftası’yla üniversitenin bütününe seslenmeye çalışmıştı.
Para ödüllerini ve para desteğini geçtiğimiz yıllarda tercih etmeyen ve öğrenci festivali olduğunu vurgulayan kulüp; geçtiğimiz yıllarda yarışmalarda birinci seçilen kişileri DFA’da ücretsiz eğitim ile ödüllendirmişti. Festivale katılmak isteyen öğrencilerin 12 Nisan 2010 tarihine kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü /Beşiktaş adresine çekilen filmleri ulaştırması gerekiyor.
(İstanbul/
EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Adına layık dayanışma derneği

SONRAKİ HABER

Her alanda kazanmak için örgütlenmek şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...