10 Mart 2010 00:00

Tayyip Erdoğan dinlemeyi öğrensin

MERSİN Nükleer Karşıtı Platform’un Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santrale karşı verdiği mücadeleye, uluslararası çevre örgütü Grenpeace de aktif olarak destek vereceğini açıkladı.

Paylaş

MERSİN Nükleer Karşıtı Platform’un Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santrale karşı verdiği mücadeleye, uluslararası çevre örgütü Grenpeace de aktif olarak destek vereceğini açıkladı.
Mersin’deki imza kampanyasına katılan Greenpeace üyeleri ve Greenpeace Akdeniz Enerji ve İklim Kampanyası sorumlusu Hilal Alıcı, kampanya dahilinde gerçekleştirilecek tüm eylem ve etkinliklerde yer alacaklarını duyurdu. Mersinlilerin nükleer santral istemediklerini yineleyen Alıcı, “Başbakan Erdoğan, artık dinlemeyi öğrensin. Mersinliler nükleer santral değil temiz enerji istiyor” dedi.
Mersin ve ilçelerinde pek çok eylem, etkinlik ve miting yapılacağını açıklayan Hilal Alıcı, çalışmaların 14 Mart Pazar günü Göksel konseriyle sona ereceğini açıkladı. Mersinlileri saat 15.00’te Barış Meydanı’nda yapılacak konsere davet eden Alıcı, “Hep birlikte nükleere karşı mücadelemizi gösterelim” dedi.
NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, nükleer santral kurmak yerine elektrik iletim ve dağıtım hatlarında yaşanan kayıp ve kaçakların önlenmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu elektrik kaybının yüzde 20’den yüzde 6’ya çekilmesi halinde Türkiye’nin önemli oranda enerjiye ulaşacağını belirten Aslan, enerjide dışa bağımlılığı artıran nükleer santraller istemediklerini söyledi.
Mersin’de Hastane Caddesi’nde gerçekleştirilen nükleer karşıtı imza kampanyası çalışmasını, NKP, Greenpeace, TEMA ve Mersin Çevre Dostları Derneği yürütüyor.
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Fırın işçileri kaçak işçilikten şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...