10 Mart 2010 00:00

Medyada aynı türkü: ‘Kerpiç kerpiç üstüne...’

Gazeteler, Elazığ’daki depremle ilgili o türküyü söyledi.

Paylaş

Gazeteler, Elazığ’daki depremle ilgili o türküyü söyledi. Kerpiç evlerin yıkılmasının sorumlusu olarak, kerpicin kendisini, yoksulluğu gösterdiler ama devletin sorumluluğu akıllara gelmedi.
Hürriyet, “8 şiddetinde yıktı” dedi 6 ölçeğindeki deprem için. Haber de depremin ölçülenden daha yıkıcı olduğu fikri üstüne kurulmuştu. Başbakan Erdoğan’ın “Kerpiç yapılanmanın faturası ağır oldu” sözlerinin yanında Abdullah Gül fotoğrafıyla birlikte “Tüm İmkanlar Seferber Edildi” dedi ve hiç tırnak kullanmadı.
Sabah’ın manşeti “Üstü Kerpiç ‘6.0’ Ölüm” dedi. Haberde kerpiç evler “ölüm tuzağı” olarak nitelendi.
Zaman’a göre de “Kerpiç Evler Mezar Oldu”. Gazetenin Başbakan Erdoğan’dan yaptığı ilk alıntı “Hasarlı binalara girmeyin” sözü oldu.
Akşam “Kerpiç 6’nda Kaldık” manşetini attı. İstanbul depremini de tetiklemeyeceğini belirtti.
BirGün, suçu kerpiçte bulan Başbakan’ı eleştirerek manşetinde yanıt verdi: “Kerpiç Evler Değil İhmal ve Yoksulluk Öldürüyor”.
Bugün’e göre “Kabus 144 Yıl Sonra Döndü”. Çünkü depremin, bölgede 1866’dan beri yaşanan en büyük sarsıntı olduğu hatırlatıldı. Gazete “Deprem yüreğimize yine ateş ve korku düşürdü” dedi ama sorumlulardan söz etmedi.
Cumhuriyet’in “5.9’a 51 Kurban” manşetinde evlerin kerpiç olmasının kurban sayısını artırdığı hatırlatıldı. Bir ara başlıkta ise, CHP’li Süner’in Erdoğan’a söyledikleri yer buldu: “Ağlama, İcraat Yap”.
Güneş “Yoksulluk Depremi” manşetini attı.
Habertürk “Fukaralığın Bedeli” yorumunu yaptı. Başbakanın “Kerpiçin Faturası” sözünü tırnak içinde büyük başlıkla verdi.
Milliyet sürmanşette “Kerpiç Yuttu” dedi ve fotoğrafına “İşte Sözün Bittiği Yer” yorumunu yaptı. “Marmara’yı Tetiklemez” başlığını büyük kullandı.
Posta’ya göre “Kerpiç Faciası” yaşandı.
Radikal’de ise “Deprem Değil, Kerpiç Faciası” dendi. Spotta evlerin “Hititlerin yaptığından bile daha kötü” olduğu belirtildi.
Sözcü “Yoksulluk Depremi” manşetinde sınıf ayrımına dikkat çekti: “Parası olmayan öldü, parası olan yaşadı!”
Star’a göre de, aynı Başbakan gibi “Kerpiç Öldürdü”.
Taraf’ın manşeti kişiseldi. Muhabiri Fırat Alkaç’ın haberi “Benim Köyüm Yıkıldı” başlığını taşıyordu.
Vakit “Yine Acıyla Sarsıldık” dedi.
Vatan “6’nın Bile Altında Kaldık” manşetinde “tedbirsizlik” sorununa dikkat çekerek, yine sorumluluğu ortada bıraktı. Haberde yer alan bir başka yorum da “Yoksulluğun gözü kör olsun” idi.
Yeni Asya konuyu havale etti: “Allah Beterinden Korusun”.
Yeni Şafak’ın sürmanşeti de “Kerpiç Depremi” dedi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kerpiç değil yoksulluk öldürür, medya bakar!

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...