11 Mart 2010 00:00

OGRETMEN BOSTA POLiS OKULDA

Ardahan’da 60 öğretmenin çeşitli okullara tayinin çıkmasının ardından derslere ek ders ücreti karşılığı polisler giriyor.

Paylaş

Ardahan’da 60 öğretmenin çeşitli okullara tayinin çıkmasının ardından derslere ek ders ücreti karşılığı polisler giriyor.
Ardahan’da görev yapan 400 öğretmenden 60’ının, eş durumu ve benzeri nedenlerle tayini çıkınca, derslere polisler girmeye başladı. On binlerce öğretmen atama beklerken gündeme gelen bu uygulama ÖSS’de en başarısız illerden biri olan Ardahan’da eğitim kalitesini iyice düşürecek.
Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik ise yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin güvenlikçiye değil, güvenceli çalışan öğretmenlere ihtiyacı var” dedi.
Tayini çıkan öğretmenler yerine atama yapılmayınca, Ardahan Valiliği öğretmen açığını kapatmak için ilginç bir çözüm buldu. Valilik üniversite mezunu polislerin derse girmesi için talimat verdi. Bunun üzerine 60’a yakın polis, ek ücret karşılığında çeşitli okullarda derse girmeye başladı. Böylece, ilde yaşanan öğretmen açığı kapatılmış oldu!
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan’da “Eğitimi İyileştirme” projesiyle adeta eğitim seferberliği başlattıklarını, üniversite sınavında bunun meyvelerini alacaklarını söyledi. Ardahan sınava giren öğrencilerin ÖSS’yi kazanma oranının en düşük olduğu illerden biri.
Ardahan’ın ÖSS’deki başarısızlığı açıklandığı zaman Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kentte yas ilan edilmesini istemişti. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Bu durum Ardahan’da nasıl bir eğitim yapıldığını ortaya çıkarıyor” demişti.
Bu tartışmaların unutulmaya başlandığı bu günlerde gelen okullarda derslere polislerin girmesi uygulaması devletin kentteki eğitim sorununa bulduğu çözümü gösteriyor. Ardahan’da bulunan bu icat akıllara bir soru getirdi. Sayıları 300 bini bulan ve ataması yapılmadığı için bugün işsiz kalan öğretmenler neden atanmıyor?
‘ÖĞRETMEN KALMADI, POLİS VAR’
Öğretmen açığı bulunan Ardahan’da polislerin derslere girmesini eleştiren Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, “Öğrencilerin güvenlikçiye değil, güvenceli çalışan öğretmenlere ihtiyacı var” dedi.
Öğretmen açığının yüz binlerle ifade edilirken, atama bekleyen işsiz öğretmen sayısının 300 binleri bulduğunu belirten Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, kronik açığın ücretli-sözleşmeli öğretmenliği yaygınlaştırmak, güvencesizliği genelleştirmek için kullanıldığını belirtti. Bozgeyik, bu koşullarda, Ardahan’da Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürü’nün 400 öğretmenden 60’ının çeşitli nedenlerle tayin edilmesinin ardından polislerin derslere girmesini sağlamasını eleştirdi. Öğretmen açığının kapatılmamasının ve hiçbir biçimde formasyon eğitimi almamış kişilere öğretmenlik yolunun açılmasının, eğitimin niteliğini düşürdüğünü belirten Bozgeyik, “Bu uygulama, karar merkezlerinde oturanların eğitime bir nitelik değil de nicelik sorunu olarak baktıklarının açık kanıtıdır” dedi. Uygulamadan vazgeçilmesini isteyen Bozgeyik, öğrencilerin güvenlikçilere değil, güvenceli çalışan, ataması yapılmış öğretmenlere ihtiyacı olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Pişirin, satın, parasını getirin’

SONRAKİ HABER

Anadolu liselerinde bile kadro tam değil...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...