11 Mart 2010 00:00

TEKEL İşçileri Komitesi EMEP’i ziyaret etti

BULUNDUKLARI il ve ilçelerde mücadelelerine devam eden Hatay TEKEL İşçileri Komitesi, Emek Partisi Hatay İl Örgütü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Paylaş

BULUNDUKLARI il ve ilçelerde mücadelelerine devam eden Hatay TEKEL İşçileri Komitesi, Emek Partisi Hatay İl Örgütü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Komiteyi, Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur ve partililer karşıladı.
78 gündür TEKEL işçilerinin direnişinin ülkede dalga dalga yayıldığını belirten Mevlüt Bulgur, 8 aydır toplanamayan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nu TEKEL işçilerinin nasıl topladığına dikkat çekti. İşçi sınıfının gücüne vurgu yapan Bulgur, “TEKEL işçileri, konfederasyonları ve sendikal bürokrasiyi silkeleyerek, birçoğunu toparladı ve tek güç halinde hareket etmesini sağladı” dedi.
Komite işçileri, mücadelenin TEKEL olmaktan çıktığını; özelleştirme, taşeronlaştırmayla karşı karşıya olan işçi sınıfının mücadelesi olduğunu dile getirdiler. İşçiler ayrıca, mücadelenin son bulmadığını; 31 Mart’a kadar il ve ilçelerde, 1 Nisan’da da Ankara’da Türk-İş önünde direnişe devam edeceklerini söylediler.
Bulgur, direnişin başladığı günden itibaren Emek Partisi, Hayat Televizyonu ve Evrensel gazetesinin, işçilerin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayarak, Hatay’da da maddi manevi TEKEL işçilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.
(Antakya/EVRENSEL)
Ali Kazan - Burcu Özkaya
ÖNCEKİ HABER

Stand-by mayısa kadar rafa kalktı

SONRAKİ HABER

Madencilerin grizu isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...