11 Mart 2010 00:00

Stand-by mayısa kadar rafa kalktı

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) ile Mayıs 2008’den bu yana süren stand-by görüşmelerine ara verildi.

Paylaş

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) ile Mayıs 2008’den bu yana süren stand-by görüşmelerine ara verildi. IMF, Türkiye ile artık bir program için görüşmeler yapmadıklarını açıkladı. Devlet Bakanı Babacan, mayısa kadar görüşmelere ara verdiklerini belirterek, “Hesabını kitabını yapıp, o günkü şartlara göre kararımızı vereceğiz” dedi.
Türkiye’nin IMF’ye olan yaklaşık 8 milyar dolarlık borcu, geri ödeme planı içinde 2013 yılında sona eriyor. IMF’nin sağladığı esnek geri ödeme planı nedeniyle, borç geri ödemelerinde bir sorun yaşanmıyor.
IMF’den gelen açıklama, görüşmelerin sona erdiği beklentisini doğurdu, ancak Ali Babacan, mayısa kadar IMF’yle görüşmeye ara verdiklerini açıkladı. Babacan, gazetecilerin IMF’ye ilişkin sorularını yanıtlarken; “IMF ile stand-by görüşmelerini tamamen sonlandırdığı anlamına geliyor mu” sorusuna, Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamanın, durumun ne olduğu ve sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin detayları ortaya konduğunu söyledi.
Babacan, “Bugün ile mayıs arasındaki tarihte artık programla ilgili görüşmeler olmayacak. Tamamen görüşmelerimiz, çalışmalarımız, artık 4. madde çerçevesinde gözden geçirme heyetiyle yapacağımız gündeme yoğunlaşacak.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TARİŞ İplik’te oyun
aydınlandı

SONRAKİ HABER

TEKEL İşçileri Komitesi EMEP’i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa