11 Mart 2010 00:00

Esenyurt’ta kılıçlar çekildi

ESENYURT Belediyesi’nin AKP’li yönetimi sendikalı işçileri işten atmaya devam ederken, işçiler de tepkilerini göstermek için eylemlerini büyütüyor.

Paylaş

ESENYURT Belediyesi’nin AKP’li yönetimi sendikalı işçileri işten atmaya devam ederken, işçiler de tepkilerini göstermek için eylemlerini büyütüyor. Belediye yönetimi son olarak Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube üyesi 3 işçiyi daha işten attı. Böylece sendikalaşma nedeniyle işten atılan işçi sayısı 40’a çıktı. İşçiler buna tepki olarak Esenyurt Köyiçi Meydanı’nda toplanarak belediye binasına yürüdü.
YÜRÜYÜŞ YAPILDI
Yürüyüş sırasında yolun tek şeridini trafiğe kapatan işçiler yol boyunca attıkları “AKP yıkılsın Kadıoğlu altında kalsın” “Sendika düşmanı başkan istifa” “Esenyurt’a sendika girecek başka yolu yok” sloganlarıyla Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu protesto ettiler. Eyleme Türk-İş Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, Tek Gıda-İş İstanbul 10 No’lu Şube Başkanı Muzaffer Dilek ve Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı ve şube yöneticileri de katılarak destek verdi. Eyleme aralarında EMEP, ESP, ÖDP gibi siyasi parti ve derneklerin bulunduğu Belediye İşçileriyle Dayanışma Platformu üyeleri de katıldı.
YANITSIZ KALMAYACAK
Belediye önünde işçilere seslenen Faruk Büyükkucak, AKP’li belediyenin hukuku bir kenara bırakarak kendi yasalarını uyguladığını ifade etti. Belediye başkanının sendika düşmanı tutumunun yanıtsız kalmayacağına dikkat çeken Büyükkucak “Belediye başkanı halka verdiği vaatleri yerine getirmekle uğraşmalı ve sendika düşmanı tutumunu bırakmalıdır. Biz bu hukuksuzluğa karşı konfederasyon olarak direnişteki işçilerin yanında olacağız ve bu hukuksuzluğa ve sendika düşmanlığına karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.
İŞKENCE YAPILIYOR
Daha sonra açıklama yapan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm de “Sendikamıza yeni üye olan işçiler belediye yönetimi tarafından işten atılıyor. İşçiler odalara alınarak psikolojik işkenceden geçiriliyor” dedi. Yaşananların tam bir hukuksuzluk olduğunu kaydeden Gülüm, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esenyurt Belediyesi’ne sendikanın girip girmeyeceğine belediye başkanı karar veremez. Bu hak işçilerindir ve ancak işçiler karar verebilir.”
Belediyede Genel-İş üyesi işçilerin de olduğunu ve Genel-İş’ten istifa ederek kendi sendikalarına geçenlerin de işten atıldığı bilgisini veren Gülüm, şu çağrıyı yaptı: “Sendikaların görevi işverenlere karşı birlikte mücadele etmektir. Genel-İş Sendikası bu mücadeleye destek vermelidir. Aksi taktirde Esenyurt Belediye işçileri kaybedecektir” dedi. Belediye işçilerinin işlerine dönene kadar mücadele edeceklerini bildiren Gülüm, emekten yana kesimlerin desteğiyle bu mücadeleyi büyüterek sürdüreceklerini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de öğrenciler TEKEL’i konuştu

SONRAKİ HABER

Mahle işçileri konsolosluk önündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...