11 Mart 2010 00:00

Kartal ve Aydar tutuklu yargılanacak

BELÇİKA’da gözaltına alınan Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Paylaş

BELÇİKA’da gözaltına alınan Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Belçika’da 4 Mart’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulan Kartal ve Aydar’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi dün hakim karşısına çıkarıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada 7 kişinin tutklanmasına karar verilirken, duruşma çıkışında açıklama yapan Savunma Avukatlarından Selma Benkhelifa, Kartal ve Aydar’ın tutuklanmalarına ilişkin kararın 4 Mart baskınlarından önce alındığını söyledi. Benkhelifa, bu durumun, tutuklamaların Türkiye’nin talebi üzerine gerçekleştirildiğinin göstergesi olduğunu ve 4 Mart baskınlarının da tutuklamaları haklı kılmak için delil toplamaya yönelik olduğu belirtti. Mahkeme oturumu sırasında baskınlarla ilgili hiçbir sorunun sorulmadığını kaydeden Benkhelifa, “PKK’nin 2006-2008 yılları arasındaki, yürüyüş, protesto gibi genel faaliyetleri üzerinde duruldu” dedi. Mahkemenin görüldüğü adalet sarayı önünde, gözaltındakilerle dayanışma amacıyla 150 kişi gösteri yaptı (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar ‘güvenlik’ gerekçesiyle ölüyor

SONRAKİ HABER

EMEP: ABD, AB VE TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜMÜ; TASFİYE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...