11 Mart 2010 00:00

AKP’de eşcinsellik polemiği!

BAKAN Kavaf’ın ‘Hastalıktır’ açıklamasına, bir başka bakan Akdağ ‘Kişisel özgürlük’ yanıtını verdi.

Paylaş

BAKAN Kavaf’ın ‘Hastalıktır’ açıklamasına, bir başka bakan Akdağ ‘Kişisel özgürlük’ yanıtını verdi. Akdağ, ‘Doğru cinsel eğitim’ vurgusu da yaptı.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, eşcinsel evliliğe nasıl baktığı sorusuna, “Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmeli” yanıtı vermişti. Kabinenin bir başka bakanından, bu açıklamanın tersi bir ses yükseldi.
AKDAĞ KAVAF’A KATILMADI!
Kavaf’a sorulan soru bu kez Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yöneltildi. Akdağ’ın, AKP içinde polemik başlatacak açıklaması şöyle oldu: “Türkiye’de eşcinsellik, bunu yaşayan kişi açısından zor bir şeydir. Tabii ki toplum hoşgörülü, insaflı olmak, ayrımcılık yapmamak durumundadır. Bunu biraz da kişisel özgürlükler tarafında bırakmamız lazım” dedi.
Akdağ’in eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk olduğunu söyleyip “Çocukların cinsel eğilimlerinin doğru gelişmesi için gereğini yapmalıyız” demesi ise eleştirildi.
DAHA ÖNCE DE İTİRAZ ETTİ
Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Psikiyatri Birliği 1970’li yıllarda eşcinselliği hastalık statüsünden çıkarttı. Haziran 2009’da Viyana’da düzenlenen konferansa Türkiye’yi temsilen katılan Bakan Kavaf deklarasyonda yer alan “Farklı aile formları” tanımına itiraz ederek, Avrupa Konseyi’ne gönderdiği yazıda “Biz ülke olarak eşcinsel evliliği kabul etmediğimiz gibi eşcinsel aile ebeveynlik kurumunu da kabul etmediğimizi belirtmek isteriz” demişti.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Eşitlik ve Demokrasi Partisi kuruldu

SONRAKİ HABER

Demokrasinin önünden barajı kaldırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...