11 Mart 2010 00:00

İmes işçisi sinemada buluştu

BİR süredir çalışma koşullarının ağırlaşması ve krizden kaynaklı yaşanan işten atmalara karşı çalışma sürdüren İmes İşçileri Birliği film gösterimi yaptı.

Paylaş

BİR süredir çalışma koşullarının ağırlaşması ve krizden kaynaklı yaşanan işten atmalara karşı çalışma sürdüren İmes İşçileri Birliği film gösterimi yaptı.
”V For Vendetta” filminin birlikte izleyen İmes İşçileri film gösterimlerinin sürdürülmesinden yanalar.
İmes İşçi Birliği’inden Ahmet Tekgöz 27 yaşında. 13 yaşından itibaren İMES’de çalışan Tekgöz işçilerin krizle birlikte iyice sindirilmeye, taleplerinin yok sayılmaya başladığı bir dönemde birliği kurduklarını söylüyor. Tekgöz, birliğin sosyal-kültürel etkinlikler yapmasının nedenini işçilerin kendi kültürüne yabancılaşmasına karşı çıkmak ve işçiler arası dayanışma kültürünü geliştirmek olarak açıklıyor. 1 Mayıs çalışmalarına da başlayan birlik 17 Mart’ta da piknik yapacak.
YILDA İKİ DEFA SİNEMAYA GİDİYOR
5.5 senedir sanayi bölgesinde çalışan Sinan Saratlı 30 yaşında. Yılda en fazla 2 kez sinemaya gidebildiğini söyleyen Sıratlı en son “Yahşi Batı” ve “Recep İvedik” filmlerine gitmiş. Komedi filmlerini iş stresi ve yorgunluğu unutturduğu için tercih eden Sıratlı, iş yoğunluğunun kendilerini kültürel etkinliklerden uzaklaştırdığını söylüyor. Sıratlı, kültürel çalışmalarla, işçilerle buluşmanın güzel olduğunu ama katılımın artması gerektiğini söylüyor.
Bu tip kültürel etkinliklerin işçiler arasında dayanışmayı arttıracağına inanan Sıratlı bundan sonra da işçileri işçi filmleri ile buluşturmak gerektiğini söylüyor. Hasan Ceylan ise kültürel etkinlikler yapılmasının önemli olduğunu, böylece işçilerin bir araya gelmesinin kolaylaştığını vurgulayarak çalışma koşullarının ağırlığı ve düşük ücretler nedeniyle işçilerin sinemaya dahi gidemediğinden yakınıyor. Ceylan sinema biletlerinin 10 liranın üzerinde olduğunu, sinema tiyatro bir tarafa ailelerine bile vakit ayırmakta zorlandıklarını söylüyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Haykırış’ turneye çıkıyor

SONRAKİ HABER

Evrensel Kültür’de kadının yüzyılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...