11 Mart 2010 00:00

‘Haykırış’ turneye çıkıyor

ŞAİR-Yazar Adil Okay’ın yazdığı Burcu Yılmaz’ın yönettiği ‘Kadın Gibi Kadın-Haykırış’ oyunu, Mersin’den sonra Adana Kaktüs Kahve Tiyatro Salonu’nda sergilendi.

Paylaş

ŞAİR-Yazar Adil Okay’ın yazdığı Burcu Yılmaz’ın yönettiği ‘Kadın Gibi Kadın-Haykırış’ oyunu, Mersin’den sonra Adana Kaktüs Kahve Tiyatro Salonu’nda sergilendi.
Güney Sanat Topluluğu – Ayna Tutanlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulan oyun yakın bir tarihte turneye çıkmaya hazırlanıyor.
Mersin’de çoğunluğu kadınlar tarafından izlenen oyunu, Adana’da erkek izleyiciler de seyretti. Katılımın yoğun olduğu gözlenen oyunda, kadınların yaşadığı sorunların Türkiye ve dünyanın en önemli sorunlarından olduğu dile getiriliyor.
Oyunda Ayşenur Şimşek, Behice Boran, Berna Saygılı Ünsal, Canan Kulaksız, Didar Şensoy, Güldünya Tören gibi bir çok kadını Güney Sanat Topluluğu – Ayna Tutanlar Tiyatrosu’ndan Burcu Yılmaz, Fatma Yaldızoğlu, Mehtap Yanık, Esra Yılmaz, Miray Zöhre ve Zeynep Tutuk canlandırdı. Cinsiyet ayrımcılığı konusunda yalnızca erkeklerin değil aynı şekilde kadınların da kendilerini sorgulamaları gerektiğini irdeleyen oyunda, tüm olay ve karakterler gerçek hayattan esinlenerek uyarlandı. Oyunda 3’ü öğretmen, 1’işçi, 1’i işsiz diğeri öğrenci oyuncular rol alıyor. Önümüzdeki günlerde turneye çıkmaya hazırlanan oyun, Adana’daki gösteriminde izleyicilerden büyük alkış aldı.
(Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Boncuklar Rekli Sömürü Katmerli

SONRAKİ HABER

İmes işçisi sinemada buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...