11 Mart 2010 00:00

Ankara Adliyesi’nde 8 Mart etkinliği

BES Ankara Adliyesi Konferans Salonu’nda 8 Mart etkinliği düzenledi.

Paylaş

BES Ankara Adliyesi Konferans Salonu’nda 8 Mart etkinliği düzenledi.
100’den fazla yargı emekçisinin katıldığı etkinlik coşkulu geçti. Ankara 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Yılmaz’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.
Yılmaz, 8 Mart’ın 100. yılı olması nedeniyle tarihsel sürece değinerek geçen 100 yıl içinde kadınların, mücadeleleri sonucunda birçok önemli hak elde ettiğini, ancak sermayenin bu hakları gasp etmeye çalıştığını, iş güvenliği, insanca yaşanır bir ücret, düzenli çalışma saatleri, izinler, ikramiye, kreş, servis gibi emekçilerin kazanılmış haklarında kısıtlamalara gidildiğini anlattı. Yılmaz, kazanılmış hakları kaybetmemek için mücadelenin sürdüğünü de dile getirdi.
BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar da yaşamın her alanında var olan kadınların örgütlenme içerisinde yeterince temsil edilmediğini, kadınların sendikalarda, kitle örgütlerinde, derneklerde daha çok görev alması ve yönetimlere talip olması gerektiğini dile getirdi. Çınar, kadınların örgütlenerek değişeceğini ve dünyayı değiştirebileceğini söyledi.
Etkinlik müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nükleer santral için anlaşma imzalandı

SONRAKİ HABER

30 yıldır kandırıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...