12 Mart 2010 00:00

Zümrütevler’de trafik çilesi

İSTANBUL’da yaklaşık 80 bin nüfuslu Maltepe Zümrütevler Mahallesi’de en büyük sorunl Tülin Caddesi’nin trafik çilesi.

Paylaş

İSTANBUL’da yaklaşık 80 bin nüfuslu Maltepe Zümrütevler Mahallesi’de en büyük sorunl Tülin Caddesi’nin trafik çilesi. Caddenin dar olmasının yanında sağlı sollu yapılan parklar da trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Sabah ve akşam saatlerinde, caddenin trafiği arapsaçına dönüyor.
Mahallenin bu trafiğinden dertli olan mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyor.
‘ARAÇLAR KALDIRIMI İŞGAL EDİYOR’
Tülin Caddesi’nde esnaflık yapan Adem Gönen, bina sakinlerinin araçlarını caddeye park etmesi yüzünden esnafın zor durumda kaldığını belirterek, “Araçlar kaldırımları da işgal ediyorlar. Caddede bulunan marketlere gelen araçlar, caddede sağlı sollu park ediliyor. Trafik içinden çıkılmaz hale geliyor. Vatandaşlar kaldırımlarda bile yürüyemiyorlar, yolda yürümek zorunda kalıyorlar. Trafik kontrolünün artırılması gerekiyor” dedi.
Dükkanına gelen müşterilerin trafik sıkışıklığından dolayı park edemedikleri için esnafın zor durumda kaldığına dikkat çeken Mevlüt Çelebi ise “Müteahhitler kırk dairelik bina yapıyor ama otopark yapmıyorlar. Cadde trafiğinin tek yönlü yapılması sorunu çözer” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Hasan Bilgi ise işe gidiş gelişlerde yürüyerek 5 dakikada gidilecek yere otobüs ya da minibüsle 15 dakikada gidebildiklerini dile getirerek, caddenin tek yönlü trafiğe açılması gerektiğini belirtti.
‘SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞIYORUZ’
Konuyla ilgili konuştuğumuz Mahalle Muhtarı Basri Beşer ise Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi’ne geçmiş dönemde ve yeni dönemde trafikle ilgili dilekçeler verdiklerini belirterek, müracaatlarına şu ana kadar herhangi bir cevap verilmediğini söyledi. Altı ay önce caddenin ana arter olarak gözüktüğünü, Büyükşehir’in ilgilendiğini, şimdi ise Maltepe Belediyesi’ne geçtiğini belirterek, “Bununla ilgili belediyeye dilekçe verdik, sonucunu bekliyoruz. Trafiğin bu hale gelmesi, önceki yönetimlerden kalan çarpık yapılanmanın sonucudur. Büyükşehir Belediyesi’nden körüklü otobüs istedik ama cadde trafiği yüzünden otobüs vermediklerini söylediler. Çeşitli önerilerimiz oldu bununla ilgili, en kısa zamanda çözüm bekliyoruz” dedi.
Mahalle halkının sorununu ve taleplerini ilettiğimiz Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nail Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi’ne bununla ilgili yazı yazdıklarını, cevabın ise yeni geldiğini söyleyerek, yeni düzenlemeye göre Tülin Caddesi’nin yukarı çıkışının tek yön olacağını, mahalleden inişin ise Akşemsettin Caddesi’nden olacağını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

ÖNCE ÜLKÜCÜLER SONRA POLİS SALDIRDI

SONRAKİ HABER

Gelecek yok çeteleşme var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa