12 Mart 2010 00:00

ÖNCE ÜLKÜCÜLER SONRA POLİS SALDIRDI

BALIKESİR Üniversitesi’ne (BAÜ) bağlı Necatibey Eğitim Fakültesi’nde (NEF) artan yemek ücretlerini boykot eden öğrencilere önce ...

Paylaş

BALIKESİR Üniversitesi’ne (BAÜ) bağlı Necatibey Eğitim Fakültesi’nde (NEF) artan yemek ücretlerini boykot eden öğrencilere önce bir grup öğrenci ve ardından da çevik kuvvet polisleri saldırdı. Olaydan sonra gözaltına alınan 17 öğrenci serbest bırakıldı.
Yarı yıl tatili dönüşü 1.5 TL. olan yemek ücretinin 1.75 TL. ye yükseltilmesini ve yemeklerin kalitesizliğini protesto etmek isteyen BAܒlü öğrenciler, dün Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nde öğlen yemeğinde dışarıdan getirdikleri simitleri yiyerek uygulamayı boykot ettiler. Akşam yemeği için (NEF) Necati Eğitim Fakültesi yemekhanesinde de benzeri bir boykotu gerçekleştirmek için yemekhaneye gelen öğrencilere yemekhaneye girişte önceden planlandığı ve kışkırtıldığı iddia edilen diğer bir grup saldırdı. Olaya müdahale eden çevik kuvvet polislerinin ise saldırganlar yerine saldırıya uğrayan öğrencilere aşırı güç kullanarak yaralanmalarına neden olduğu ifade edildi.
‘SALDIRI ORGANİZE EDİLDİ’
Olayın ardından kendisi ile görüştüğümüz NEF dekanı Prof. Hasan Soydan, 1.5 TL’lik yemek fiyatının 1.75 TL’ye yükseltilmesine karşı çıkan bir grup öğrenciye yemekte olan diğer grubun karşılık vermesi sonucu kısa süreli küçük bir kargaşa yaşandığını iddia etti. Soydan esas sonucunun yarın ve ertesi gün emniyet tarafından yapılan tahkikat sonucu alınabileceğini sözlerine ekledi.
Saldırıya uğrayan öğrenciler ise yemek boykotunu önceden haber alan idarenin olayı organize ederek saldırgan öğrencileri kışkırttığını ettiğini iddia ettiler. Aksi halde, kendilerine saldıran öğrencilerin de aynı yemeği daha yüksek ücret ödeyerek yemek durumunda olduklarından böylesi bir tepkiyi göstermelerinin mantıksal bir açıklamasının olamayacağı belirtiliyor.
Yemekhaneye girdiklerinde arkalarından kendilerine sandalye ve bardaklar atarak saldırılması sonucu yaralanan Öğrencilerden Mirsat Tanrısever, çevik kuvvet ekiplerinin olaya müdahalesi sırasında kendilerine şiddet kullandıklarını ve polisin kolunu aşırı bir şekilde bükmesi sonucu zedelenerek hastanede sargıya alındığını söyledi. Görgü tanıkları, olayın meydana geldiği 10 Mart Çarşamba günü saat 16.40 civarında yemekhaneye gelen bu gruba, yemekhanenin önündeki demir parmaklıklarda oturan ve ülkücü olarak bilinen kalabalık bir grubun saldırdıklarını ve yemekhanede ellerine geçirdikleri her şeyi öğrencilerin üzerlerine fırlattıklarını belirttiler. Emniyet yetkililerince yapılan açıklamada,soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi. (Balıkesir/EVRENSEL)





C.Saffet Yılmaz
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler saldırıları protesto etti

SONRAKİ HABER

Zümrütevler’de trafik çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...