12 Mart 2010 00:00

Öğrenciler saldırıları protesto etti

MARMARA Üniversitesi öğrencileri, öğrencilere yönelik ülkücü saldırıyı protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Paylaş

MARMARA Üniversitesi öğrencileri, öğrencilere yönelik ülkücü saldırıyı protesto ederek basın açıklaması yaptı.
‘Nişantaşı ülkücüleri’ olarak adlandıran bir grup ülkücü, Nişantaşı Kampüsü önünde daha önceden takip ettikleri Taylan Kesenbilici ve Eylem Arslan ismindeki öğrencilere, kesici alet ve demir sopalarla saldırarak yaralanmalarına sebep olmuşlardı. Yaralanan bu öğrenciler tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen saldırganlar hâlâ serbestçe dolaşıyor.
‘SALDIRILARA GÖZ YUMULUYOR’
Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü bahçesinde önceki gün saat 13.00’te toplanan öğrenciler, alkış ve sloganlar eşliğinde kampüsün giriş kapısına doğru yürüyerek ülkücü saldırıyı protesto ettiler.
“Marmara Faşizme Mezar Olacak” pankartı arkasında toplanan öğrenciler, kampüs girişine geldikleri sırada içeride bekleyen bir grup ülkücünün küfürlü slogan ve sözlü saldırılarına maruz kaldılar. Açıklama yapan öğrencilerin duruma tepki göstermesi sonucu, Çevik Kuvvet polisleri ülkücü grubu olay yerinden uzaklaştırdı. Yapılan basın açıklamasında öğrenciler, daha önce de saldırılarda bulunan saldırganlara göz yuman okul yönetimini ve polisleri sorumlu tuttu. Saldırıda yaralanan İletişim Fakültesi öğrencisi, Eylem Arslan, “Geçen yıl, İletişim Fakültesi dekanının kantinde bulunduğu sırada ülkücü saldırı gerçekleşti, saldırganlar tanınmalarına rağmen cezalandırılmadı. Şimdi yine bize saldırıyorlar’’ şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından okula girmek isteyen öğrenciler, okul yönetimi idaresince okula alınmadı. Ancak öğrencilerin tepkisi üzerine kapılar açılarak öğrenciler içeri alındı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Patronlar yüzde 51 barajında direniyor

SONRAKİ HABER

ÖNCE ÜLKÜCÜLER SONRA POLİS SALDIRDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...