12 Mart 2010 00:00

Adıyaman’da lise öğrencilerine kıyafet baskısı

SON günlerde Adıyaman’daki liselerde öğrencilere yönelik okul idarelerinin uyguladıkları rencide edici yöntem ve uygulamalara, öğrenci velileri...

Paylaş

SON günlerde Adıyaman’daki liselerde öğrencilere yönelik okul idarelerinin uyguladıkları rencide edici yöntem ve uygulamalara, öğrenci velileri, öğrenciler ve Eğitim Sen Adıyaman Şubesi tarafından tepki gösterildi.
Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi’nde okuyan bazı kız öğrenciler, sabah okula geldiklerinde okul idaresinin denetimi ile karşılaştılar. Kontrolde okul yöneticileri, kız öğrencileri, etek boylarının kısa olmasını gerekçe göstererek okula almadı. Öğrenciler, söz konusu gerekçe nedeniyle evlerine gönderildiler. Bunun üzerine öğrencilerin velileri okula gelerek, okul yöneticilerine tepki gösterdiler. Öğrenci velileri, yetkililerle görüşmelerinin ardından Eğitim Sen Adıyaman şube yöneticilerine durumu ileterek yardım istediler.
YÖNETMELİK DEĞİŞSİN
Olaya tepki gösteren Eğitim Sen Adıyaman Şubesi Kadın Komisyonu, olayla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sendika binasında yapılan açıklamada, Eğitim Sen Adıyaman Şubesi Kadın Sekreteri Ayten Altuntaş, 1981’de çıkartılan çağdışı yönetmenlikle okulların kışla gibi yönetildiğine dikkat çekti. Öğrencilerin, sıraya dizilip kıyafet ve saç kontrolü gibi gerici uygulamalardan geçirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Altuntaş, Fatih Anadolu Lisesi’nde yaşanan uygulamaya dikkat çekti. Altuntaş, “Yapılan bu uygulama, gençlerimizin psikolojilerinde ve kişiliklerinde ağır tahribatlar yaratmıştır” dedi. Öğrenci velilerinin yaşanan uygulamadan rahatsız olduklarını söyleyen Altuntaş, sendikaya başvurarak, yürürlükte olan yönetmeliğin değişmesi için bakanlığın çalışma yapması gerektiğini belirtti. Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, bu tür uygulamaların engellenmesi için göreve çağırdı.
(Adıyaman/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ağaçlı beldesinde eğitim çözüm bekliyor

SONRAKİ HABER

Newroz Kürtlerin irade beyanı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...