12 Mart 2010 00:00

8 Mart Kartal’da yaygın kutlandı

2010 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları, geçtiğimiz yıllara göre kitleselliği, yaygınlığı ile dikkat çekti.

Paylaş

2010 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları, geçtiğimiz yıllara göre kitleselliği, yaygınlığı ile dikkat çekti. Kartal Kent Konseyi kadın Meclisi bünyesinde yer alan kuruluşların ortaklaşa düzenledikleri 4 günlük etkinliklerde, kadınlara dönük şiddeti ve kadın mücadelesini ifade eden resim sergileri oldukça önemli bir yer tuttu. Paneller, müzik dinletileri, tiyatro ve skeçler ve şiir dinletileri, program içinde yer alan diğer etkinlikler idi.
Etkinliklere katılan kadınlarla, yapılan etkinlikleri ve 8 Mart’ı konuştuk.
Etkinliklere kadınların katılımının yoğun olduğunu söyleyen Cem Vakfı Gençlik Kolları Üyesi Gülhanım Güzel, “Bizler, toplumda önce saygı görmek istiyoruz. Kadınlara öncelik verilmesini istiyoruz. Çünkü her sorun, en çok bizi vuruyor” dedi.
Kadınlara fırsat verilmesi durumunda nelerin yapılacağının bu yıl görüldüğünü belirten İdil Yücesoy, “Kadınlar olarak inanılmaz imkansızlıklarla boğuşuyoruz. İş, eğitim, sağlık gibi... Hayatın her alanında imkan tanınırsa güzellikler yaratırız” dedi.
Halk Eğitim öğrencisi olan Nazife Direk ise en ağır sorunlarının başında işsizliğin geldiğini belirterek, “Çocuklarımıza da iş yok. Eğitim falan para etmiyor. Çocuklar işsizlikten bunalıma giriyorlar. Bu el işlerini buralarda pazarlarda satarak geçime katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Sakine Civan ise çok karamsar olduğunu, ilçede kadınlara imkanlar sunulması gerektiğini kaydetti.
“Bu yılki 8 Mart etkinliklerini Kartal’da birçok demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, okul aile birlikleri ve tüm Kartallı kadınlarla birlikte yapmayı başardık. Tüm bunları da kadın kimliğimizle başardık” diyen emekli Öğretmen ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Necla Erdem ise sömürüsüz bir dünyanın ancak kadınların da mücadeleye bilinçli, örgütlü katılmasıyla olanaklı olduğunu kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Altınoluk 8 Mart’ı unutmadı

SONRAKİ HABER

Kadının çalışabilmesi için kreş şart!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...