12 Mart 2010 00:00

Sevgililer Günü en medyatik haberlerden!

YARGI bağımsızlığı tartışmaları, Balyoz Darbe Planı, TEKEL işçilerinin grevi, sel haberleri derken, yılın ikinci ayında da yoğun bir gündem vardı.

Paylaş

YARGI bağımsızlığı tartışmaları, Balyoz Darbe Planı, TEKEL işçilerinin grevi, sel haberleri derken, yılın ikinci ayında da yoğun bir gündem vardı. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) her ay düzenli olarak hazırladığı “ayın medya gündemi” raporunun sonuçları açıklandı.
Medyada geçtiğimiz aya damgasını vuran konu, “yargının bağımsızlığı” tartışması oldu. Ergenekon ve Kürt sorunu haberlerini geride bırakarak, toplam 26 bin 719 habere konu edildi.
“Balyoz Darbe Planı”, şubat ayında da gündemdeki yerini korudu. Konu, ay boyunca 12 bin 918 habere konu edildi.
Geçen ay medyada en çok yer bulan bir diğer konu da Sevgililer Günü oldu. Sevgililer Günü; gazete, dergi, haber siteleri ve televizyon kanallarında 8 bin 344 habere konu edildi. İşte, bunun arkasından gelen birçok haber, Sevgililer Günü haberlerinin altında ezildi. Örneğin, Türkiye’nin çeşitli illerinde can kaybına ve büyük tahribatlara neden olan sel felaketi, Sevgililer Günü haberlerinin yaklaşık dörtte biri kadar; 2 bin 779 habere konu edildi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SYRIANA analtürk 19.45

SONRAKİ HABER

EMD’den forum ve ödül töreni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...