13 Mart 2010 00:00

Belediyenin sorumsuzluğu iki cana maloldu

Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri, tramvay kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Denis Tekin ve İrem Dinçsoy’un ölümünü protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı.

Paylaş

Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri, tramvay kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Denis Tekin ve İrem Dinçsoy’un ölümünü protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı. Öğrencilere, bazı veliler ve öğretmenler de destek verdi.
Öğlen saatlerinde sabahçı ve öğlenci öğrenciler okul önünde buluştu. Eylem öncesinde okula gelen Kaymakam Şevket Dinçöz’ün olanları ‘takdiri ilahi’ olarak nitelendirmesine öğrenciler ve veliler alkışlarla tepki gösterdi.
İSİMLERİ TEK TEK OKUNDU
Okul çıkışında, 2 öğrencinin ölümü, 1 öğrencinin ağır yaralanması ile sonuçlanan kazanın olduğu yerde yolu trafiğe kapatan öğrenciler, bir süre burada sloganlar atarak kazayı protesto ettiler. Yaklaşık bin kişilik öğrenci grubu, daha sonra tramvay durağına kadar yürüdü. Sloganlarını sürdüren grup, okul önünde de arkadaşlarının isimlerini tek tek okuyarak, ‘Burada’ diye bağırdı.
Öğrenciler eylemde, ‘Sorumsuzluk üç fidanı kararttı sıra hangimizde’, ‘Unutmadık, unutmayacağız’ yazılı dövizler taşıdı.
Tramvay durağı mevkiinde de yolu kapatarak oturma eylemini sürdüren öğrenciler, durağa ‘Başarılarınızın devamını dileriz’ yazılı siyah bir çelenk bıraktı.
Eylemin ardından Denis Tekin’in cenazesi helallik alınmak üzere öğrenim gördüğü Kemal Hasoğlu lisesine getirildi. Arkadaşları, bir gün önce gülerek çıktığı okula bu kez yeşiller içinde sarılı tabutla gelen Denis’i gözyaşları içinde son kez okuldan uğurladı.
KAYMAKAMDAN ÖFKELENDİREN AÇIKLAMA
Öğrenci ve veliler ölümlerden kaynaklanan acıyı yaşarken, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’den tüyler ürperten bir açıklama geldi. Kaymakam okulun yanında üst geçit olmamasının kazaya sebep olamayacağını savunarak, gençlerin sinyalizasyon bulunan yerden geçmemeleri yüzünden öldüklerini iddia etti. Cinbir bununla da yetinmeyerek, sanki bütün okulların önüne üst geçit isteniyormuş gibi her okulun karşısına üst geçit yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.
ÇOK ÇABALADIK AMA BAŞARAMADIK
Öte yandan, Denis Tekin ve İrem Dinçsoy için eğitim gördükleri okulda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Okul Müdürü Eyüp Gülmez, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Biz de buraya yaya üst geçidi yaptırmak için çabaladık, ancak başaramadık. Ölen arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
Kemal Hasoğlu Lisesi’nde saat 07.30’da bir tören düzenlendi. Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, Okul Müdürü Eyüp Gülmez’in anonsu üzerine 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Oldukça üzgün oldukları gözlerinden okunan öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Eyüp Gülmez, “Bizim üst geçit için girişimlerimiz oldu. Ancak bunda başarılı olamadık” dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler derse girdi. Öğrencilerin yine okula giderken tramvayın önünden geçmeleri dikkatleri çekti.
BUKET YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam savaşı veren Buket Bulut’un babası Kenan Bulut, sağlıklı bilgi vermeyen ve ilgisiz kalan belediyeye isyan etti. Kızını hastanede beklerken konuşmakta güçlük çeken Kenan Bulut, “Acımız çok büyük, doktorlar binde bir kurtulma şansı var dediler. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.
İLK KAZA DEĞİL
Geçtiğimiz yıl okuldan mezun olan Melih Karaol, 2009 yılında aynı yerde kendisine tramvay çarptığını söyledi. Karaol, “Sırtımdan çarparak beni yol kenarına attı. Bana bir şey olmadı. Ama o gün bana bir şey olsaydı bugün bu arkadaşlar ölmezdi” diyerek sitem etti. Kaza yerinden her gün binlerce öğrencinin geçtiğini belirten Karaol, bu bölgeye üst geçit yapılması gerektiğini söyledi.
Lise öğrenicilerinden Gürkan Aydın ve Kubilay Kazan ise “Çığlıkları duyarak olay yerine geldik. Olay yerinde yaralı arkadaşlarımızla karşılaştık. Geçen sene velilerimizle birlikte üst geçit yapılması için kaymakamlığa müracaat ettik. Hatta bazı veliler kaymakama ‘Üst geçidin masrafını biz maaşımızdan karşılayalım’ dediler. Kaymakam da ‘O zaman maaşlarınıza el koyarım’ dedi. Alt geçit dere yatağı olduğu için yapılamıyor, buraya üst geçit yapılması lazım” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Bu arada, kazada tramvay aracını kullanan Ali Erdoğan sevk edildiği Adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

‘DEVLET BU MU?’
Bu arada Denis Tekin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Adli Tıp Kurumu önünde evladının cenazesini bekleyen anne Gülcan Tekin, gözyaşlarına boğuldu. Anne Gülcan Tekin, Adli Tıp Kurumu önünde oğluna ağladı. Anne Tekin, “Oğlumun idealleri vardı, tercüman olmak istiyordu. Devlet bu mu? Acılardan sonra geleceklerse ben böyle devleti tanımıyorum. Benim yavrum gitti, onu geri getirebilecekler mi? Başka analar ağlamasın” dedi. Denis Tekin’in babası Mehmet Tekin’in, İspanya’da lokanta işlettiği, henüz ülkeye gelemediği öğrenildi.
ÖNCEKİ HABER

Bu sana ders olsun!

SONRAKİ HABER

Ekmeğimizden elinizi çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...