13 Mart 2010 00:00

Bu sana ders olsun!

RİZE’nin Fındıklı ilçesinde esnaflık yapan Necmettin Döne’nin polisten alacağını istemesi üzerine başına gelmeyen kalmadı.

Paylaş

RİZE’nin Fındıklı ilçesinde esnaflık yapan Necmettin Döne’nin polisten alacağını istemesi üzerine başına gelmeyen kalmadı. Polisler tarafından önce dükkanında dövülen Döne, daha sonra götürüldüğü karakolda da polislerce darp a-edildi. Döne, 5 gün işgöremez raporu aldı.
Rize’de esnaflık yapan bir yurttaş polis memuruna yardım amaçlı verdiği parayı geri isteyince karakola getirilerek darp edildi.
Rize’nin Fındıklı ilçesinde esnaflık yapan Necmettin Döne geçtiğimiz yıl bir polis memuruna verdiği borcu sorunca karakola götürülerek darp edildi. Suç duyurusunda bulunan Döne, polislerin olay anı görüntülerini iş yerine giderek sildiklerini söyledi.
Olay şöyle gerçekleşti. Mağdur olduğunu iddia eden Necmettin Döne isimli esnaf ekip aracında gördüğü Y.T’ye ‘Benim paramı vermeyecek misin?’ diye sorduğunda araçta bulunan diğer polis memurları ve borçlu olduğu iddia edilen polis memuru tarafından tekme tokat dövülerek polis aracına sokuldu. İçinde Necmettin Döne’nin de bulunduğu araç olay yerinden uzaklaşarak Fındıklı Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Vatandaşın iddiasına göre araçtan indirilerek karakola sokulduğu esnada da polis memurları tarafından belden yukarı çoğunlukta olmak üzere yumruklara maruz kaldı. 4 saat Fındıklı emniyetinde kalan Döne, ifade vermek üzere buradan Fındıklı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Olay sonunda darp raporu için Fındıklı bölge guatr hastanesine götürülen Necmettin döne yediği dayak sebebiyle 5 gün iş göremez raporu aldı.
‘KİME GÜVENECEĞİZ?’
Polisler tarafından darp edildiğini söyleyen Necmettin Döne, “Nasıl olduğunu anlamadım sanki bir suç işlemiş gibi yaka paça dövülerek polis aracının kafesine konuldum. Aracın içinde ve karakolda indirildiğim esnada polis memurlarından dayak yedim. Biz bir olay olduğunda polisi arayan insanlar şimdi neye nasıl güvenip kendimizi teslim edeceğiz” dedi.
Döne, polis ekiplerinin geldiğini ve görüntüleri yok ettiklerini de iddia etti.
(Rize/EVRENSEL)
Musa Yazıcı
ÖNCEKİ HABER

Göz göre göre cinayet

SONRAKİ HABER

Belediyenin sorumsuzluğu iki cana maloldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa