13 Mart 2010 00:00

Festivale özel zam

BU yıl 12.’si düzenlenecek olan Sabancı Tiyatro Festivali öncesinde biletlere zam yapıldı. Bir yandan yapılan ...

Paylaş

BU yıl 12.’si düzenlenecek olan Sabancı Tiyatro Festivali öncesinde biletlere zam yapıldı. Bir yandan yapılan festivalin amacının sanatı geniş kitlelere yaymak olduğu iddia edilirken, diğer yandan yapılan zamların özellikle öğrencileri ve dar gelirli tiyatro seyircisini etkileyeceği vurgulandı.
12. Sabancı Tiyatro Festivali bu yıl da zamlı izlenecek. Her yıl 27 Mart’ta başlayıp nisan sonuna kadar devam eden uluslararası tiyatro festivaline özel bilet fiyatlarına zam yapıldı. Adana Devlet tiyatrolarının biletleri Öğrenci 5 TL, sivil 8, çocuk oyunları 2 liradan satılırken, festival biletleri 13 Mart 2010 Cumartesi günü öğrenci 7.5 TL’den sivil 10 TL’den çocuk oyunları 3 TL’den satışa çıkıyor. Festivallerde normal satışın altında olması gereken biletler geçen yıl başlanan uygulamayla bu yıl da zamlı satılacak.
SABANCI SÖZLERİYLE ÇELİŞİYOR
Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsoğan bir açıklamasında Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’ni Sakıp Sabancı’nın bir emaneti olarak gördüklerini belirterek, geleneksel değerlere sahip çıkmak ve sanatı daha geniş kitlelere yaymak için bu tarz etkinliklere destek olduklarını kaydetti. Bilet fiyatlarına yüzde 50’lere varan zamlar yapılarak sanatın geniş kitlelere nasıl yayılacağı ise merak konusu. Altın Koza Film Festivali’nde sinema biletleri 8 lira yerine 2 TL’den satılmıştı. Sabancı Tiyatro Festivali’nde ise tam tersi bir uygulamayla bilet fiyatlarının arttırılması Tiyatro severlerin tepkisini çekti. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Adana Umut Sahnesi Oyuncusu Şahin Kelleci, Bu uygulamanın halkın tiyatrodan uzaklaşmasına neden olacağına dikkat çekti. Bu uygulamanın, özellikle öğrencileri ve dar gelirli tiyatro seyircisini etkileyeceğini söyleyen Kelleci, “Bu Uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Festivalin daha çok salonda ve mahalle aralarında yapılması gerekir. Atölye çalışmaları, söyleşi ve panellerle zenginleştirilmelidir. Gösterimlerin 2 TL, çocuk oyunlarının da ücretsiz olması gerekir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Ege’de kadın filmleri

SONRAKİ HABER

‘Laz Marks’ bu kez adliyede sahnelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...