13 Mart 2010 00:00

zama zingo

* Reklam ve video programlarının modası geçmiyor. Bu ikisi hiç yan yana gelecek ikili değil...

Paylaş

* Reklam ve video programlarının modası geçmiyor. Bu ikisi hiç yan yana gelecek ikili değil, ama İnternette yan yana geldikleri için buradan televizyon programı da çıkar sanıyorlar. Zapzup diye bir program var, reklam da yayınlıyor, arada video da. Video dediğin de ne, adam düşüyor biz gülüyoruz. Reklam dediğin ne, biz adamla kadın arasında bir şey olacak sanıyoruz, onlar bir şey yiyor ya da arabaya biniyor, her neyse. Bunun bile kalıbı olur mu arkadaş? Oluyor.
* Bir de birisi haber versin, şu video programlarındaki sunumlar hiç komik olmuyor. Reklamları aynı kategoride toplayıp birtakım espriler yapıp sunuyorlar ya, yapmasınlar. Onlar da yorulmasın, biz de yorulmayalım. Gülse Birsel başlattı, o zaman da komik değildi, şimdi de her kim yazıyorsa, komik değil.
* Bruce Willis ile eşi, aylar önce Var Mısın Yok Musun’a konuk olmuştu ya, Amerika’da bir programa çıkıp o hikayeyi anlatmışlar. “Yokum” demeyi öğrenmiş bir tek ama onun “Varım” anlamına geldiğini sanmış. Sunucuya on dakika anlatıyor, “Sürekli yokum diyorlar ama beni kandırdılar mı belli değil” diye, sonra programın Amerikalı sunucusuyla anlamadıkları olay hakkında gülüşüp duruyorlar. Acun’un programı, anlaması dünyanın en zor programı değil. Ama Amerikalı bünyeye zor gelmiş olabilir, kabul. Diyelim, bütün program çeviri yaptılar, yine de “Yokum” ne demek anlayamadı, Amerikalıdır olabilir, ama bak kendi kendine düşünmüş, “Tam tersiydi sanki” diyor. Sonra çıkardığı sonuç ne, “Bizi kazıkladılar”. Amerikalılık da zor.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Göle su gelene kadar kurbağanın gözü çıkar

SONRAKİ HABER

KARABORSA Hayat tv 22.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...