13 Mart 2010 00:00

Birlikte güç oluruz

Ben Akardan’dan işten atılan bir işçi olarak haksızlığa uğradığımızı, bu işten çıkarmanın hiç de adil olmadığını düşünüyorum.

Paylaş

Ben Akardan’dan işten atılan bir işçi olarak haksızlığa uğradığımızı, bu işten çıkarmanın hiç de adil olmadığını düşünüyorum. Çünkü bizler bu fabrikaya 2.5 ve 22 sene arasında emek vermiş, işimizi layıkıyla yapmış işçileriz. İşverenimizin bu yapmış olduğu haksızlık, krizi bahane ederek içerdeki örgütlü bir gücü kırmak istiyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Ben inanıyorum ki bizler birlikte hareket edersek bu olumsuzluğu çözeriz. Ben şunu iyi anladım; yıllarca bir işyerinde çalışmış olsan da, ne kadar çok çalışsan da, patron istediği zaman seni kapı önüne koyabiliyor. Buna dur diyebilecek de sadece biz işçilerin olduğuna inanıyorum. Çünkü ne devletin ne de başkalarının önleyeceği bir şey, buna sadece biz işçiler engel olabilir.
İşten atıldığımızın 1. ayı doldu bizler kapı önünde direnişimize devam ediyoruz. Sendikamızın da verdiği olanaklarla biz bu işyerindeki işçi kıyımına dur diyeceğimizi inandık. Çevremizdeki fabrikalarda çalışan arkadaşlara da sesleniyorum. Bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Yanımızda çalışan arkadaşa, fabrikamızda çalışan arkadaşa, yani emeğiyle, alnının teriyle evine ekmek götürmeye çalışan işçi arkadaşlara sahip çıkmalıyız. Hepimizin aynı durumda, aynı şartlarda olduğumuzu bilmeli, birbirimize destek çıkmalıyız. Patronlar biz işçilere köle muamelesi yapıyor, A fabrikası ya da B fabrikasında olsan da yapmış olduğu baskılar değişmiyor. İşten atmakla tehdit ediyor. Zorunlu fazla mesai, esnek çalışma yani çok çalıştırıyor. Ama az ücret vermek istiyor. Kısaca biz işçiler birlikte başarırız. Birlikte bir güç oluruz. Birleşen işçilerin yenilemeyeceğine inanıyorum.
Akkardan’dan Atılan İşçiler (Gebze/Kocaeli)
ÖNCEKİ HABER

Sanki şirket yetkilisi!

SONRAKİ HABER

Hakkımız hayal oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...