15 Mart 2010 00:00

‘Bugün TEKEL işçilerine, yarın ailemize’

FATİH Cibali Lisesi’nde TEKEL işçileriyle dayanışma için başlatılan ‘1 Liranı Paylaş’ kampanyası son buldu.

Paylaş

FATİH Cibali Lisesi’nde TEKEL işçileriyle dayanışma için başlatılan ‘1 Liranı Paylaş’ kampanyası son buldu. Kampanyanın başladığı sınıftan diğer sınıflara da yayılmasının ardından, öğrenciler, öğrenci temsilcilerine kampanyayı anlattılar. Öğrenci temsilcilerinin de katılımıyla kampanya, yüzlerce öğrenciye ulaştı, 100 öğrenci de maddi destek sundu.
Anne babalarının aynı çalışma koşullarıyla yüz yüze gelmesinden tedirginlik duyduklarını belirten kampanyayı yürüten öğrenciler, kampanyaya neden gereksinim olduğunu ve kampanyanın ardından neler yapabileceklerini tartıştılar.
Kampanya sayesinde birçok öğrenciyle iletişime geçme fırsatı bulduklarına dikkat çeken Veysel Durmuş, “Bu öğrencilerle bir sinema kulübü kurup haftada bir film gösterimi yapabiliriz. Her hafta okul panosuna izleyeceğimiz film ile ilgili bir afiş yapıp asarak öğrencileri bilgilendirebiliriz. Ve her hafta izlediğimiz film hakkında arkadaşlarımızla söyleşiler yapma fırsatı doğmuş olur” dedi.
‘4-C’Yİ ANLATTIK’
“Biz devlet okulunda okuyoruz ve bizim anne ve babalarımız da işçi ya da memur. Bugün TEKEL işçilerine bunları yapan zihniyet, yarın öbür gün ailelerimize de aynı şey yapılabilir” diyen Ümran Kılıç, kampanya başlatma kararını böyle aldıklarını dile getirdi. Kılıç, “TEKEL işçilerinin kazanması bizlerin de geleceğimizi kazanmamız demektir aslında. Kampanya sayesinde birçok kişiye ulaştık, konuştuk, tartıştık. 4-c’nin adeta bir kölelik sistemi olduğundan bahsettik” diye konuştu.
Kampanyanın ardından da TEKEL işçileri ve kendi gelecekleri için bir şeyler yapmak istediğini belirten Kılıç, okuldaki arkadaşlarıyla belirli aralıklarla toplanıp güncel olayları tartışabilecekleri bir grup oluşturabileceklerini söyledi.
Öğrenciler, kampanyayla sorunları ve talepleri doğrultusunda birlikte hareket edebileceklerini gördüklerini belirterek birlikte hareket etmeyi sürdüreceklerini ifade ettiler.
(İstanbul/EVRENSEL)
Sevcan Eylem Adıgüzel
ÖNCEKİ HABER

Isparta’da öğrenciler kadın emeğini tartıştı

SONRAKİ HABER

Mahkeme farklı, ceza aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...