15 Mart 2010 00:00

Isparta’da öğrenciler kadın emeğini tartıştı

ISPARTA’da Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin 18-20 Mart’ta Bağımsız İktisat Kongresi’nde yapacağı sunumlar...

Paylaş

ISPARTA’da Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin 18-20 Mart’ta Bağımsız İktisat Kongresi’nde yapacağı sunumlar, her hafta Eğitim Sen şubesinde yapılacak. Bu sunumların konuları, “Kapitalizmde Kadın Emeği”, “Bologna Süreci”, “4-c ve Özelleştirmeler”, “Kriz ve Az Gelişmişlik”, “Öğrencilerin Ekonomik Sorunları”.
Bu sunumlardan ilki, Hilal Öksüz’ün hazırladığı “Kapitalizmde Kadın Emeği”, önceki gün Eğitim Sen’de gerçekleşti. Sunumda, kadınların görünmeyen ev emeği, işten ilk atılan işçiler olmaları, kadınların bu sistemde 2 kat ezilmeleri, TEKEL direnişindeki kadın işçiler gibi konulardan bahsedildi. Sunumun ardından yapılan tartışmaların sonunda, kadınların sorunlarının kapitalist sistemden kaynaklandığı sonucu öne çıktı.
Panelin sonunda sorularımızı yanıtlayan öğrencilerden Sosyoloji Bölümü 2. sınıfta okuyan Tuba Güngör, sunumun birçok gerçeği gözler önüne serdiğini söyledi. Güngör, kadın emeği sömürüsünün engellenmesi için kadınların hak arama mücadelesi içinde olmaları gerektiğini söyledi.
Başak Gündoğdu, kadın-erkek eşitsizliğinin ailede başladığına dikkat çekti. Gündoğdu, kadının emeğinin görünmediğini, bu yüzden de karşılığını alamadığını belirtti.
Maden Mühendisliği öğrencisi Hıdır Polat, “Toplumda sorumluluğu asıl kadınlar üstleniyor; kadın çocuğa bakıyor, evle ilgileniyor, işte çalışıyor” dedi. (Isparta/EVRENSEL)

Yılmaz Gaygusuz
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

‘Bugün TEKEL işçilerine, yarın ailemize’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...