15 Mart 2010 00:00

TEKEL işçileri AKP’yi rahat bırakmıyor

ANKARA’da günlerce özlük hakları için direnen TEKEL işçileri, direniş çadırını sökerken söyledikleri ‘AKP’yi rahat bırakmayacağız’ sözünü tutuyorlar.

Paylaş

ANKARA’da günlerce özlük hakları için direnen TEKEL işçileri, direniş çadırını sökerken söyledikleri ‘AKP’yi rahat bırakmayacağız’ sözünü tutuyorlar. TEKEL işçileri, Diyarbakır’da AKP İl Danışma Meclisi’ni bastı. Samsun’da ise Devlet Bakanı Mustafa Demir’i protesto etti.
Diyarbakır TEKEL Tütün İşleme ve İşletme Fabrikası işçileri, milletvekillerinin de katıldığı AKP İl Danışma Kurulu toplantısının yapıldığı Kent Düğün Salonu önünde protesto eylemi yaptılar. 100’ü aşkın işçinin katıldığı protestoda AKP toplantısının yapıldığı salona girmek isteyen işçilerle AKP’liler arasında arbede yaşandı. Bir AKP’linin işçilere silah çektiği arbedede, Müzeyyen Yalçın adındaki kadın işçi fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. AKP İl Başkanı M. Baki Aksoy ile de tartışan işçiler, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt’un, kendilerine TEKEL’in özelleştirilmeyeceği, özelleştirilmesi halinde işçilerle birlikte oturma eylemi yapacağı sözünü verdiğini hatırlatarak, milletvekiliyle görüşmek istediler. Milletvekillerinin görüşmeyi kabul etmemesi üzerine işçiler, bir süre daha eylemlerini sürdürdüler. TEKEL işçileri sık sık “TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak”, “Her yer TEKEL her yer direniş” sloganları attılar.
‘YAKALARINI BIRAKMAYACAĞIZ’
Burada işçilere hitap eden Tek Gıda-İş Diyarbakır Şube Başkanı M. Can Sarı, “Hükümet Diyarbakır’da kaç kişiye iş imkanı sağladı da kaç fabrika kurdu da bizim fabrikamızı kapatıyor? Diyarbakır fabrikamız sadece 1060 işçinin çalıştığı, ekmek yediği bir fabrika değil. Aynı zamanda tüm bölgedeki 150 bin tütün ekicisinin ekmek yediği bir fabrikadır. Bölgenin fabrikasıdır” dedi. Talepleri kabul edilinceye kadar AKP’nin Diyarbakır’da yapacağı tüm etkinliklerde demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını belirten Sarı, 4-c yasası iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
SAMSUN’DA DA PROTESTO
Samsun’da TEKEL işçileri, Devlet Bakanı Mustafa Demir’i protesto ettiler. Bakanın katıldığı hafif raylı sistem test sürüşü töreninde eylem yapan işçilere, polis müdahale etti.
TEKEL işçileri, önceki gün AKP Atakum İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği sabah kahvaltısı öncesi Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i protesto etmeye gittiler. 3 işçi temsilcisiyle görüşen bakan, işçilere “4-c’yi kabul edin” demekle yetindi.
Öğle saatlerinde hafif raylı sistem açılışına katılan bakan konuşma yaptığı sırada, TEKEL işçileri protesto gösterisinde bulundu. AKP’yi protesto eden sloganlar atarak pankart açan işçilere, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti.
Ekipler, işçileri iterek bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan arbedede işçiler ezilme tehlikesi geçirdi. Eylem nedeniyle raylı sistem açılışı, TEKEL işçilerinin AKP’yi protesto gösterisine dönüştü. Eylemin ardından sendikalarına giden işçiler, direniş çadırlarını Cumhuriyet Meydanı’nda kuracaklarını ve AKP temsilcilerini Samsun’da konuşturmayacaklarını açıkladılar. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sendika düşmanlığı devam ediyor

SONRAKİ HABER

BDP Eş Başkanı Demirtaş TARİŞ’i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...