15 Mart 2010 00:00

Çemen’de grev sürüyor, destek büyüyor

GAZİANTEP Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde 62 günden bu yana sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor.

Paylaş

GAZİANTEP Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde 62 günden bu yana sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor. Greve destekler de gün geçtikçe büyüyor. Son bir haftadır grevin etkisi Antep sınırlarının dışına taştı. Türkiye’nin her yerinden destek geliyor. Daha önce Adıyaman ve Urfa’dan TEKEL işçilerinin ziyaret ettiği Çemen işçilerini, önceki gün de Hatay’dan gelen TEKEL işçileri ziyaret etti . Grev alanına 200 metre kala araçlarından inerek işçilerin yanına yürüyüşle gelen TEKEL işçilerini, grevci işçiler büyük bir coşkuyla karşıladı. Ziyarete TEKEL işçilerini Antep’te karşılayan Eğitim Sen, Emek Partisi ve TKP yöneticileri de katıldı. Sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Çemen işçisi yalnız değildir”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı ziyarette, TEKEL işçileri ilk günden beri Çemen direnişini takip ettiklerini ve ziyarete gelmek için gün saydıklarını söyleyerek, “Sonuna kadar Çemen işçilerinin yanında olacaklarını” söylediler.
YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Burada TEKEL işçileri adına konuşma yapan Nevzat Polat, 23 yıllık TEKEL işçisi olduğunu ve 1 Şubat’tan beri işsiz olduğunu söyleyerek, “Bu ayıp Tayyip Erdoğan ve AKP’ye aittir. Bizler 15 Aralık’ta Ankara’ya giderken en fazla üç gün kalırız diye gitmiştik ama gittiğimizde sizin gibi emek dostlarımızı, sınıf kardeşlerimizi görünce yalnız olmadığımızı gördük” dedi. “Bizleri orada copladılar, gaz bombası attılar, havuzlara döktüler gene yıldıramadılar” diyen Polat, “78 gün orada direndik. Bizim davamız TEKEL işçilerinin özlük hakkı davası olmaktan çıkmıştır. Bu dava, tüm Türkiye’nin hatta tüm dünya işçi sınıfının davası olmuştur” şeklinde konuştu. Polat, Çemen işçilerinin de hakları için, çocuklarının geleceği için greve başladıklarını söyleyerek, “Biz TEKEL işçileri nasıl yalnız kalmadıysak, Çemen işçileri de yalnız değil. Sizin mücadeleniz de tüm Antep Başpınar Organize Bölgesi’nin ve tüm Türkiye işçi sınıfının mücadelesidir” dedi. Ziyarette konuşan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Nihat Bencan da “Türkiye’de sınıf hareketinin yeniden uyanışının sembolü olan TEKEL işçilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
SES’TEN DESTEK
Dün Antep’te bulunan SES MYK Üyesi Şükran Doğan da DİSK Tekstil Sendikası’nda toplantıda olan grevci Çemen Tekstil işçilerini sendikada ziyaret ederek, SES Genel Merkezi adına bir miktar para yardımında bulundu. Doğan, sonuna kadar direnişin yanında olacaklarını söyledi. Öte yandan, önceki gün MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ve MHP il yöneticilerinden oluşan bir heyet de grevdeki işçileri ziyaret etti.
(Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Newroz’a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

TEKEL ve Newroz ateşi birleşsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa