15 Mart 2010 00:00

Afganistan’da intihar saldırıları: 30 ölü

AFGANİSTAN’da düzenlenen 4 intihar saldırısında 30 sivilin öldüğü, 50 kadar kişinin yaralandığı bildirildi.

Paylaş

AFGANİSTAN’da düzenlenen 4 intihar saldırısında 30 sivilin öldüğü, 50 kadar kişinin yaralandığı bildirildi.
Kandahar kentindeki hastane yetkilileri, sivillerin yanı sıra polislerin öldüğü saldırılarda yaralanan 50 kişinin de tedavi altına alındığını söylediler.
Saldırılardan biri evinin, biri de il meclisi binası yakınında olan Kandahar İl Meclisi Üyesi Ahmed Veli Karzai, ölü sayısını 30 olarak verdi.
Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin üvey kardeşi olan Karzai, saldırıların en büyüğünün hedefinin cezaevi olduğunu, ancak saldırıdan sonra hapisten firar olmadığını ifade etti.
Veli Karzai, ikinci saldırının bir polis karakolu yakınında düzenlendiğini, zayiatın bir kısmının karakolun yakınındaki düğün salonundan olduğunu açıkladı.
Karzai, diğer saldırıların, polisin dikkatini cezaevine yapılan ana saldırıdan uzaklaştırmak amacıyla yapıldığını düşündüğünü söyledi.
Bu arada, Kandahar’daki saldırıların sorumluluğunu Taliban üstlendi. Yapılan açıklamada, bunun Kandahar’da büyük bir operasyon planlayan NATO komutanlarına bir mesaj olduğu belirtildi. Taliban, internet sitesindeki açıklamasında, “mücahitlerin düşmanlarına” ağır zayiat verdirildiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

YEDİ İKLİM DÖRT BUCAK

SONRAKİ HABER

Karzai uluslararası baskılara boyun eğdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...