15 Mart 2010 00:00

YUVARLAKÇAY GEÇiLMEZ

MUĞLA’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesindeki Yuvarlakçay Irmağı’na kurulması palanlanan hidroelektrik...

Paylaş

MUĞLA’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesindeki Yuvarlakçay Irmağı’na kurulması palanlanan hidroelektrik santraline tepki göstermek amacıyla çevre nöbeti tutan köylülere Bodrum’daki Mavi Yol Girişimi üyeleri gıda yardımında bulundu.
Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülere destek olmak amacıyla Yuvarlakçay’a geldiklerini belirterek, “Küresel ısınmanın kapımızda olduğu bir süreçte doğaya zarar verilmesini yanlış buluyoruz. Buradaki ağaçların kesilmesi yanlış. Bölgedeki 7 köyün sakinleri bu sudan yararlanıyor. Doğayı yok ederek enerji elde edilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.
Bu arada, İzmir’den gelen Doğal ve Kültürel Çevre Girişimi üyeleri, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Muğla Üniversitesi öğrencileri köylülere destek amacıyla pandomim ve tiyatro gösterisi sundu. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin köylülerin çevre eylemini konu alan belgesel çalışması yaptığı da öğrenildi.
Üniversite öğrencilerinin köylülerin çevre nöbeti tuttukları alanın girişine astıkları ‘Yuvarlakçay Geçilmez’ pankartının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği gözlendi.
TEMA Vakfı Fethiye Gönüllü Sorumlusu Okyay Tirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye bir hukuk devleti ve açılan davaların, yürütmeyi durdurma davalarının sonuçlarının beklenmesini istiyoruz” diye konuştu. Tirli, Muğla Anıtlar Kurulu’nun bölgede sadece 8 anıt ağacın kesilmesine izin verdiğine işaret ederek, “Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü 10 anıt ağaç kesmiş, 2 ağacın izinsiz kesilmesi nedeniyle Muğla Anıtlar Kurulu dava açtı. Biz de olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

Masum, Küstah, Fettan…

SONRAKİ HABER

GDO’lu ürünler meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...