15 Mart 2010 00:00

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü, Aydın Şimşek’in

CEYHUN Atuf Kansu Şiir Ödülü, bu yıl “Adalar Kitabı” adlı dosyasıyla Aydın Şimşek’in oldu.

Paylaş

CEYHUN Atuf Kansu Şiir Ödülü, bu yıl “Adalar Kitabı” adlı dosyasıyla Aydın Şimşek’in oldu.
Adnan Binyazar, Müslim Çelik, Refik Durbaş, Şükrü Erbaş, Bahar Gökler, Emin Özdemir ve Sevgi Özel’den oluşan Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Seçici Kurulu, aday olan 71 yapıt arasından Şimşek’in yapıtını oy çokluğu ile ödüle değer gördü.
AYDIN ŞİMŞEK KİMDİR?
Ödülü kazanan Aydın Şimşek, 1980’den bu yana birçok sanat ve yazın dergisinde şiir, deneme ve eleştiriler yayımladı. Deliler Teknesi ve Öykü Teknesi adlı dergileri de çıkaran Aydın Şimşek, Osman Gazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde dersler veriyor. Şimşek’in yayımlanmış şiir kitapları arasında Ertelenmiş Buluşma, Arınmış ve Ölümsüz (İHD Şiir Ödülü), Ayrılıklar İmgedir (Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü), Aşk Ayrılığı da Bilir (Ses Şiir Ödülü), Susmalar Kitabı (Behçet Aysan Şiir Ödülü), Sesler Kitabı bulunuyor.
ÖDÜL TÖRENİ 18 MARTTA
Aydın Şimşek, ödülünü 18 Mart Perşembe günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek törende alacak. Dil Derneği ile Kansu’nun ailesinin birlikte düzenledikleri törende, Ceyhun Atuf Kansu’nun kızı Prof. Dr. Bahar Gökler, “Bağlanma Örüntülerinin Kimlik Gelişimi Üzerine Etkisi: Ulusal Kimlik” başlıklı bir konferans sunacak.
Nermin Küçükceylan’ın sunacağı törende, Dilci-Yazar Emin Özdemir’in Ceyhun Atuf Kansu’ya yazdığı bir mektup da okunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gürsucu’ya cevap

SONRAKİ HABER

Derdi olan fotoğraflar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...