16 Mart 2010 00:00

Buket’in beyin ölümü gerçekleşti

İSTANBUL Bahçelievler’deki Kemal Hasoğlu Lisesi’nden çıktıktan sonra iki arkadaşıyla beraber ...

Paylaş

İSTANBUL Bahçelievler’deki Kemal Hasoğlu Lisesi’nden çıktıktan sonra iki arkadaşıyla beraber tramvay altında kalan ve ağır yaralı halde Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Buket Bulut’un beyin ölümü gerçekleşti.
İstanbul Bahçelievler’deki kazada okuldan çıkan 3 öğrenciye Merter’de tramvay çarpmış; kazada Denis Tekin ve İrem Dinçsoy isimli öğrenciler hayatını kaybederken Buket Bulut ise ağır yaralanmıştı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Buket 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Buket’in önceki sabah 10.30’da beyin ölümünün gerçekleştiğinin Beyin Ölümü Tespit Komisyonu tarafından belirlendiği ifade edildi.
SONUNA KADAR BEKLEYCEĞİZ
Buket Bulut’un babası Veysel Bulut, beyin ölümü gerçekleşen kızının durumunun iyi olduğunu, organlarının çalıştığını söyledi. Bulut, “Bekliyoruz, dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Yani şu anda organları çalışıyor. Yani bütün organları bizim gibi çalışıyor. Bekliyoruz. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Yani şu anda sağlıklı” diye konuştu.
Genç kızın amcası Kemal Bulut da, Buket Bulut’un yaşamasını beklediklerini belirterek, “Fişi çekmeyeceğiz, kızımız direniyor” dedi.
SORUMLULAR AÇIKLAMA YARIŞINA GİRMİŞTİ
İhtiyaç olmadığı halde her yıl kaldırım taşlarını yenileyen, gereksiz bir çok harcama yapmaktan kaçınmayanlar, insanların can güvenliği söz konusu olunca kıllarını kıpırdatmıyor. En son Bahçelievler’de yaşanan tramvay kazasının ardından resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda öğrenciler suçlandı. Defalarca üst geçit için yapılan başvurulara kulaklarını tıkayan yetkililer, suçluluğun telaşıyla peş peşe açıklamalar yapmıştı.
Kazanın ardından Kemal Hasoğlu Lisesi’ne giden Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, okulun yanında üst geçit olmamasının kazaya sebep olamayacağını savunmuştu. Bölgede sinyalizasyon olduğunu belirten Cinbir, “Sinyalizasyon sisteminin olduğu yerden çocuklarımız geçmiş olsaydı bu acıyı yaşamamış olacaktık” şeklinde konuştu. Cinbir, basın mensuplarının sorusu üzerine her okulun karşısına üst geçit yapılmasının mümkün olmadığını söylemişti.
Basın mensuplarının “Veliler ve öğrencilerin kaymakamlığa üst geçit başvurusunda bulundukları ancak sonuç alamadıkları” yönündeki iddialarını hatırlatması üzerine Cinbir, böyle bir müracaatın kendilerine ulaşmadığını iddia etti.
BÜYÜKŞEHİR DE SUÇ BASTIRDI
Kazanın bir baba olarak ailelerin acısını yüreğinde hissettiğini ve haberlerde her gördüğünde etkilendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulun bulunduğu yerin ve çocukların yaya geçidini kullanmamasının da kazada payı olduğunu iddia etti.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Mülteci Hakları Koordinasyonu kuruldu

SONRAKİ HABER

‘Getto yaşamı dayatılıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...