16 Mart 2010 00:00

Halkın sağlığı bozuluyor

İZMİR Tüketici Hakları Koruma Derneği, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nde yaptığı açıklamada...

Paylaş

İZMİR Tüketici Hakları Koruma Derneği, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nde yaptığı açıklamada, uygulanan politikalar nedeniyle halkın sağlıksız beslenmesine dikkat çekti.
Konak Merkez Bankası önünde masa açan dernek üyeleri dağıttıkları bildirilerle halkı bilgilendirmeye çalıştı.
Dernek Başkanı Gülçin Tonguç, uygulanan tarım politikaları, denetimsiz olarak üretilen sağlıksız gıdalar, sağlıklı gıdaların gelir dağılımına göre şekillenmesi ve yöneticilerin GDO’lu ürünlerin piyasada dolaşmasına göz yummalarının halkın sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Ayrıca işsizliğe de değinen Tonguç, “İşsizlik had safhada, üniversite mezunları bile iş ve aş peşinde koşuyorlar. Üniversitelerimizin eğitim fakültelerinden mezun olan üç yüz binin üzerinde öğretmen adayı atama beklerken, siyasi iktidarlar gecekondu üniversiteleri açmaya devam ediyor” dedi. Tonguç, “Hâlâ dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz, elektriğe yapılan zamlar nedeniyle karanlıkta oturuyoruz, doğalgaz zamları nedeniyle battaniyeye sarılıyoruz, füze gibi fırlayan et fiyatları nedeniyle proteinsiz yaşamaya devam ediyoruz” diyerek halkın yaşadığı koşullara dikkat çekti.
Tonguç, tüm bu olumsuzluklara karşı tüketicileri örgütlü mücadeleye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esnek çalışma ve hak gasplarına karşı birleşik mücadele

SONRAKİ HABER

Vekilin tersanesi böyleyse işçinin hali nicedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...