16 Mart 2010 00:00

TEKEL direnişi öğretici oldu

KESK İstanbul Şubeler Platformu, “Newroz Yaklaşırken Ortadoğu’da Yaşananlar ve Siyasi Gelişmeler” konulu bir panel gerçekleştirdi.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, “Newroz Yaklaşırken Ortadoğu’da Yaşananlar ve Siyasi Gelişmeler” konulu bir panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Faik Bulut Amerika’nın Ortadoğu’ya bakışını ve Ortadoğu ülkelerinin kendi içinde konumlanışlarını değerlendirdi. Bulut, Amerika’nın, daha önce Turancılık fikri etrafında kendisine taşeronlaştırdığı Türkiye için yeni model düşünce olarak Yeni Osmanlıcılık fikrini yerleştirmeye çalıştığını söyledi. ABD’nin Irak’ta izlediği politikaya paralel olarak, AKP’nin “Kürt Açılımı”nın da aynı politikaya tekabül ettiğini belirten Bulut, AKP’nin, Kürt meselesini etnik mesele olmaktan çıkarıp, Müslüman kardeşliği vurgusu yaparak, sorunu çözmek istediğini söyledi.
Faik Bulut, ABD ve AKP arasında yaşanan hesaplamalar içinde ortaya çıkan TEKEL direnişinin, öğretici olduğuna dikkat çekerek, “TEKEL direnişi model oldu. Hangi konu etrafında toplanılabileceği noktasında önemli bir çıkıştı. TEKEL işçilerinin büyük bir bölümü Kürt ve mücadelelerinin iç içe olduğunun farkında. Ankara’da siyaset yapılacağı için Ankara’ya çeşitli illerden gelen TEKEL işçileri, tüm bunların iç içe problemler olduğunun; bir mesele çözülmeden diğerinin çözülmeyeceğinin farkında, yan yana. TEKEL işçisinin başlattığı çıkışı ileriye taşımak lazım” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Newroz hazırlıkları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...